söndag 10 februari 2019

Lördagsgodis dagen efter

   För att undvika tandtroll kom någon fram till att barn skulle få äta godis en dag i veckan och avhålla sig helt de andra sex dagarna i veckan. Sagt och gjort, begreppet lördagsgodis såg dagens ljus och barnens tandhälsa förbättrades radikalt. Nu är det ju inte bara barn som gillar godis och många vuxna har en fäbless för godis i olika former.
  Lösgodis används som lockvara i många livsmedelsaffärer och få har väl karaktär stark nog att kunna gå förbi de hyllor som dignar av sött, surt, salt och  chokladdoftande. Det finns hårt och mjukt godis, segt och godis som är inslaget i papper. Så när du sitter där i bilen på väg hem från stormarknaden tynger påsen med godis lasten från affären.
Söndagsgodis Foto: ÅJ
  Ibland faller bloggen för frestelsen redan i bilen hem och provsmakar och ni vet ju hur det går. Bara en bit, blir en bit till och en till och en till. Det är svårt att sluta och det är favoriterna som försvinner först även om man i affären valt olika goda sorter blir det alltid några som är favoriter bland favoriterna. När man sen kommer hem och påsens innehåll hamnar i godisskålen går armen utan att hjärnan behöver tänka och godiset matas på i en oväntad fart ända till magen protesterar och skålen försvinner utom synhåll. Då gäller det att man smakat och ätit av alla sorter för sen åker skålen undan och kommer fram på söndageftermiddagen. Har man då ätit klokt finns fortfarande några bitar kvar av favoritgodiset att njuta av när solen går ner och ångesten inför arbetsveckan börjar krypa in under skinnet. För att äta lördagsgodis på söndag är en underbar sak och det smakar bättre än på lördagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar