lördag 1 december 2018

Beer

   Efter en tid på den amerikanska kontinenten kan bloggen konstatera att gott öl inte är amerikanarnas grej, även om det finns ljusglimtar.  Det krävdes ett omfattande smaktest för att komma fram till öl som i bloggens smak liknar öl och inte diskvatten. Florida var skådeplatsen för den amerikanska smakresan med djupa dalar och höga toppar vad gäller inhemskt öl. För att få till en någorlunda bred kunskapsbas var bloggen tvungen att även prova öl från amerikanernas södra grannar, men det gjorde inte bloggen speciellt mycket gladare. Naturligtvis finns olika variant på samma ölsort men tillgängligheten var som den var när testet genomfördes.
  Tidigare har bloggen i sina läsares tjänst genomfört motsvarande tester av den universiella maltdrycken i Belgien, Tjeckien och Grekland på samma subjektiva och enögda sätt.
   Öl smakar olika beroende på temperatur, väderlek, lokal, situation, sällskap, humör och  törstighetsnivå hos den som dricker. Alla dessa variabler påverkar naturligtvis smakomdömet och "smaken är som baken" i detta ytterst subjektiva test som bloggen genomfört i sitt anletes svett i delstaten Florida.
This Buds for you!











Budweiser är svag som en smekande bris i det subtropiska Florida. Verkar inte alls och yrsla uteblir helt och bloggen undrar om det verkligen är en öl. Företaget verkar mer gå på kvantitet än kvalité och det är uppenbarligen var amerikansk man och kvinnas öl oavsett om den serveras på flaska, "pitchers" eller i stor bordsautomat. Sad excuse for a beer.







Blek jänkare






Coors Klassisk jänkare i lagerbältet med ett
utseende som liknar ett ok kissprov från
en friidrottare. Törstsläckare i
värmen som inte ger något mer än möjligen
några ytterligare onödiga kalorier. Inget öl
som är något att skriva hem om.






Kolsyrig







Pabst Blue Ribbon Massor av kolsyra gör munnen full av bubblor och skum. Ölen kommer till slut men smaken känns fadd och utan karaktär. Inget bett och utan smakminne för törstigare tider. Ljummen smak även kall, blev en stor skvätt kvar i burken att hälla ut.








Å så en till






Michelob   Ännu en i raden av meningslösa ljusa lageröl från USA. Den här gången extra ljus på grund av "lightvarianten" Växer faktiskt lite allt eftersom klunkarna hittar nerför strupen Oklart varför, men förmodligen på grund av värmen på uteserveringen gissar bloggen.








Mexare




Corona    En ofta påträffad mexare innanför den amerikanska gränsen. Kändis i Europa för sina ljusa kvalitéer som bloggen inte gillar i sin blaskighet. När limeklyftan trycks ner i flaskan kommer det riktigt stora smakmässiga bottennappet. Cohones!



   Alla ovanstående blaskigheter delar sjätteplatsens anonymitet i detta test och bör snarast glömmas.


Funky fiver                                      


På en tråkig femteplats:

Funky Buddha En amerikansk IPA med sting 
men ändå inte för mycket smak av vört och ofärdig jäsning.
En öl som står för sig själv. Biodynamiskt och ekologiskt då
självaste Wholefoods har det i hyllan. Gott till maten och innan, solkar i den subtropiska hettan och suget finns för fler.

Ännu en Mexare













På Sven Nylander plats:

Modelo Amerika har många nybyggare från Mexico och det här är en av de populära. Står ut bland många av sina nya 
landsmäns lightare öl men med betydligt mer kropp. Rekommenderas!








The Champagne of Beers






På tredje plats:

Miller High Life "The Champagne of beers" är den stöddiga reklam som märket använder sig av och Miller är i vanliga fall en blaskig amerikanare men den här variant är en läcker och välsmakande skapelse på kanten av den njurformade poolen.
Lokal ö-öl









Odiskutabel segrare:

Yuengling Kinainspirerad öl från Amerikas  
äldsta bryggeri grundat 1829. 
Lagom amber, men saknar IPAns 
tröttsamma jästsmak. Svalkar kropp och 
själ och smälter tungan på sin väg ner i 
strupen som behöver fuktas med 
detta kinesisk-amerikanska öl. Mera Yuengling
åt folket. Make Yuengling great again.




På andra barstolen:

Key West Sunset Ale  Ett lokalt amerikanskt öl från Key West med IPA-karaktär som passar i den subtropiska ö-värmen. Kanske en bira som självaste Hemingway svingade på Sloppy Joe´s mellan alla Margeritas och Mojitos. Lagom amber som till och med Hemmingsway´s sextåiga katter skulle gilla. Mjau!












Segraren: Yuengling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar