söndag 9 juli 2017

Lager på lager

Läget ger en hel del till smaken
   När man besöker den grekiska övärlden är det viktigt med vätskeintaget för att kunna hålla vätskebalansen på en rimlig nivå. När kvicksilvret når +40 grader är det väl bara en sak som hjälper och det är öl. Skuggan hjälper inte, vattnet, badvattnet alltså, är av och till inte ens svalkande och andra drycker har sina fel och brister i allt från pris, tillgänglighet och temperatur. Då är det bara biran som hjälper i detta överhettade nödläge.

  Grekerna bjuder på tre stora märken av den humlebaserade drycken; Mythos, Fix och Alfa.
En lager serveras alltid iskall och ofta får man ett glas till ölen som även det stått i ett kylskåp och är täckt av rimfrost. Ett alldeles perfekt tillstånd då oftast bloggens egna kala hjässan är täckt av svettdroppar som pärlar sig och bara längtar efter en frostig lager.
  Dessa tre stora grekiska märken har även andra varianter än lager i sitt sortiment som weissbier eller stout, men när det gäller törstsläckare en stekhet dag i arkipelagen är det inget som slår en lager. Men den stora frågan är bara vem av dessa tre märken av öl som skall roffa åt sig lagerkransen som ölens öl, lagernas lager?
   Bloggen har under några veckor genomfört ett ovetenskapligt test för att kunna rekommendera törstiga bloggläsare det bästa och mest välsmakande alternativet av de grekiska ölen och här följer domen:
Tredje plats, fadd i smaken, blir snabbt blaskig. 


Trots en aggressiv marknadsföring når ölet inte ända fram.


Segrare med stark karaktär och värdighet.En hyllningssång till tävlingens segrareInga kommentarer:

Skicka en kommentar