onsdag 6 november 2013

TTMOE





   På den blogg som jag tidigare hade korade jag 2012 års bästa skivor. Den jag inte hann fram till var det årets bästa skiva enligt mitt tycke. "There´s No Leaving Now" med The Tallest man on Earth. Hans tredje fullängdsskiva når höga höjder musikaliskt och textmässigt är han en fantastisk ordsnickrare. Han behandlar det engelska språket som om det vore hans modersmål från de djupa dalaskogarna.
    Bakom artistnamnet döljer sig leksingen Kristian Matsson med en bakgrund som sångare i ett punkband från Dalarna. Han har lämnat den upproriska punken sedan länge till förmån för en singer-songwriter karriär med en röst och utstrålning som jämförs internationellt med Bob Dylan.
"Leading me Now", "1904", "Wind and Walls" är de klarast lysande numren av många fantastiska musikpärlor. De vackra melodierna, med de tänkvärda texterna, framförs med en raspig och karaktärsfylld röst som är svår att efterlikna och ger ett fräscht och avskalat intryck. Matsson, många gånger ensam tillsammans med sin Furchgitarr, skapar på egen hand ett driv i musiken som gör att man sällan eller aldrig saknar det stora kompet som ändå förekommer i några av de musikaliska pärlorna på denna skiva.

Skivan får 10 Markaskogar  av 10 möjliga















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar