söndag 16 april 2017

Östersunds FK

Légion étrangère ÖFK/ÖSK!

   Förra säsongens succénykomling, Östersund, besöker Behrn idag med en cupvinst i Svenska cupen från i torsdags i ryggen. Bloggen tar av sig vårkepsen för de färska cupmästarna som dessutom stod för förra säsongens utspelning av Sport här på Berhn. Bloggen har sällan sett Sport så bleka som .
   Tränare Potter har fått den norrländska främlingslegionen och spela efter sitt trollspö och det bollskickliga, bolltrillande laget lämnar ingen oberörd. Spetsat med individuella toppar i lillebror Sema och Saman Ghoddos är laget giftigt, men andra säsongen är andra säsongen i en högre serie. Redo för lite quidditch?
   ÖSK är obesegrade i årets allsvenska men spelet har gått på kryckor och senast räddades ett oavgjort resultat på matchens sista spark mot nykomlingarna från Eskilstuna på AFCs hemmaplast. ÖSK-spelet har hittills varit lika oförutsägbart som ett aprilväder och det finns mycket att förbättra. Desto starkare då att vara obesegrade och ligga på en tredje plats i tabellen efter två omgångar.
   Knappt 6000 vågade sig till ett småkallt Berhn arena för att se matchen mellan Ö-lagen. Bland åskådarna fanns tyvärr inte bloggen de här gången utan bloggen fick följa matchen via radiosporten och fotbollskanalen. Matchen startade strax norr om Husqvarna då domaren blåste i pipan och vid nästa rapportering längs E 4 förkunnades att Östersund hade ett 70-30 procentigt bollövertag efter femton spelade minuter. Så när jag kliver ut från "Fiket" i Gränna efter dryga halvtimmen är Sports ledningsmål synnerligen oförtjänt. Östersund ägde bollen första halvtimmen och hade dessutom några heta lägen, men var synnerligen ineffektiva. Omohs sträckta volleyvrist är ett tekniskt nummer som ger honom ett litet försprång i kampen om högerhalvplatsen i ÖSK.
    Enligt rapporteringen spelar svartvitt upp sig i andra halvlek och när bloggen åker genom Vadstena ser Sebastian Ring till att utöka hemmaledningen till 2-0. Det verkar som om årets ÖSK spel fungerar som den bil bloggen åker med. Tungt, stabilt, pålitligt, inga större finesser, men med en bra blick över spelfältet. Spelet tuffar på som den dieseldrivna kärra bloggen kör, det är inte speciellt sexigt, det är tråkigt, vägvinnande och säkert. Rättvis trepoängare säger Radiosporten!
   Inte ens Nordins felpass strax vid Nykvarn som ger Östersund målmässigt häng i 89:e minuten får hemmaspelet att nämnvärt gå på tomgång även om jämtarna lyckas skapa några vassa lägen på övertid. Det var lite nervöst där på slutet då bloggen hamnade i radioskugga samtidigt som radion sände "kvart-i-fem-ekot". Men vid Stora Forsa blev det glada besked och tre hemmapoäng var säkrade. Där kanske annars gudomlig rättvisa kunnat skipas då ÖSK förra omgången snodde med sig en poäng från Eskilstuna i den matchens slutminut, men det får bli i en annan match. Bra av Sport att ändå sitta med 7 poäng efter tre matcher även om Ivan tippade 9 poäng. Nu blir motståndet lite mer namnkunnigt i de kommande omgångarna, men Sport är ett lag som brukar spela bättre mot namnkunnigt motstånd så bloggen ser fram emot några spännande och förhoppningsvis poängrika omgångar.
   För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar