söndag 18 augusti 2019

ÖSK - Häcken 1-2 (0-1)

   Göteborgs blivande förstalag kom på besök till Behrn. Örebrobekantingarna Paulinho och Yassin håller ordinarie och tongivande platser i laget från Hisingen medan Alhassan Crespo har brutit sitt kontrakt med de Häcken och är i skrivande stund klubblös. ÖSK har mer eller mindre ett helt lag i allsvenskans andra klubbar än den svartvita men sånt är livet i dagens moderna fotboll. Laget med den välfyllda plånboken, Häcken, har under många år varit en svår nöt att knäcka för sportklubben, redan 2016 och 2017 var problematiska matcher på Behrn och årets bortafight i götet gav en svidande 3-0 förlust som ÖSK har att utkräva revansch för. Det råder harmoni och glödande kampvilja i föreningen just nu och medgångssupportrarna är på tåget igen uppåt i tabellen med laget som har en allt friskare trupp där konkurrensen om platserna är knivskarp och Käll äntligen kan formera samma lag i uppställningen flera matcher på raken.
Strandberg can't be Wright but Wright can be right but he is left.
Foto: ÖSK Fotboll
  ÖSK har lirat fyra matcher på raken utan förlust, låt vara mot lite svagare motstånd, så höstformen sätts verkligen på prov idag. Broberg som letar målform och harmoni saknades idag på grund av avstängning, ersatte gjorde Bertilsson och Rogic som stukade foten sist mot KFF ersattes av Daniel Björnqiust. Detta innebar att Käll vaskat om lite i laget samt gjorde ett byte av spelsätt. Tyvärr, säger bloggen då svartvitt tagit poängen på sistone med ett mer 4-4-2 betonat spelsätt. Nu var det tillbaka till 3-5-2 i grunduppställning och det märktes att ytterspringarna Jake Larsson och Kevin Wright var ovana då de var rejält trötta mot slutet av matchen och Wright tunga hängde som en slips.
  Båda lagen ägnar sig åt tekniskt och småtrevligt kortpassningsspel något som Häcken bemästrade  bäst idag. Lite mer fantasi, lite mer fart och lite mer rörelse. Lite bättre i allt helt enkelt. Häcken är ett bra lag om än ingen publikmagnet för örebroarna trots Forwardprodukten Ahmed Yassin i laget. För övrigt bäste örebroaren på plan idag. Endas 4181 ville se topplaget från Göteborg och det var synd även om matchen inte var någon målchanskavalkad då spelet bedrevs i princip hela tiden mellan de två lagens strafffområden.
Joona Toivo ett av Häckens fyrtorn kom ohotad högst på en hörna i 34:e minuten och bollen gled retfullt enkelt och långsamt in vid Jansson högra stolprot. Det var i princip bortalagets första chans medan sportklubben hade en bredsida från Bertilsson  i utsidan av kryssribban strax innan.
I 80 minuten punkterade Häcken matchen med ett distinkt distansskott till 0-2 även om Agon Mehmeti premiärmålade i ÖSK med en snygg invinkling av ett inlägg från Jake Larsson i 87:e minuten.
   ÖSK hade idag inte kraft och ork för en slutforcering och en kvittering, det hade gått åt alldeles för mycket kraft i att stå emot Hisingelaget bolltrillande under nittio minuter.Bloggen kräver lite mer av Strandberg och Gerzic en sådan här match och utan Rogic och Broberg känns laget tunt framåt.
Noteras kan att unge Jake Larsson varit en blek figur ända sedan han fick en prislapp på sig från italienska Inte. Mer glädjande är då att Albin Granlund spelar inspirerat och episkt bra i försvaret, Kevin Wright river upp stora hål i motståndarförsvaret på sin kant och unge Simon Amin vinner och levererar boll förtjänstfullt på mitten.

  För övrigt anser bloggen att Behrn Arena borde byggas in av läktare om det finns pengar kvar sedan skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar