måndag 6 januari 2014

Friskvårdstrender

På sjuttiotalet var alla med i Korpen. Ingen erkände det, då det låg lite ett löjets skimmer över utövarna. Inte riktiga proffs även begreppet var lite töntigt i mångas ögon även om man själv deltog med stor lust.


I slutet av sjuttiotalet skulle alla helt plötsligt åka slalom och spela tennis. Föredömet i respektive sport var naturligtvis herrar Borg och Stenmark. Tennisplaner och slalombackar byggdes i rasande fart och finns nu kvar som monument över människans ombytlighet och marknadskrafternas anpassning till våra träningsideal.
Tio år senare skulle alla spela golf och åkermark gjordes om till golbanor i rasande fart. Denna före detta överklassport blev helt plötsligt var mans och kvinnas sport och åtskilliga timmar av frustration slösades bort på landets golfbanor.
Nu skall vi gå på gym. Det växer upp gym som svampar ur jorden med en ruskig fart. Alla vill ha en del av kakan, alla vill få den där perfekta kroppen som man matas med i media. Alla gymägare vill tjäna pengar.Träningsformer av de mest knepiga slag med de mest konstiga hjälmedel ser dagens ljus och de flesta överlever max ett halvår.

Men vad blir nästa träningsform? Försöker kolla lite i kristallkulan, men människans nycker är svåra att förstå sig på men just nu lutar det väl åt löpning men det som talar emot är att det är svårt att tjäna pengar på den träningsformen. Gissar att det blir något annat, kanske dags för utförsåkning igen då våra utförsåkare är bättre än någonsin. Cirklar sluts och inget är nytt under solen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar