lördag 11 april 2015

Örebro Kex

   Snart dags att gå i mål på en fyra år lång resa. Ja, kanske ännu längre, då jag köpte in min första burk på auktion i Nora, nere vid järnvägen, för snart 27 år sedan.
Det var en avlång ljusgul låda, inte en burk utan mer som en låda. Jag och min fru väntade i flera timmar på denna förpackning och vi hade dessutom inte mer än en hundring i plånboken. Det här var före kontokort, swish och kreditkortens tid så kontanterna var kungar. Vi fick lön för vår väntan och kunde åka hem med den första kexlådan i en rad som skulle bli lång.


   Att göra en bok kanske låter enkelt. Men att hitta rätt ämne, rätt samarbetspartners, för en grupp tänker bättre än en person, att jaga förlag, finansiering och att sammanställa materialet på bästa sätt.
Nu är en sista delen kvar, marknadsföring och försäljning. Eftersom vi ger ut boken på eget förlag äger vi hela processen, på gott och ont. Refuserade av ett lokalt förlag vill vi gärna ta revansch och lyckas med vår bok. Mottagande har än så länge varit bra och över förväntan. Alla stadens bokhandlare har nappat och vill gärna köpa in vår bok. Synd att det bara finns fyra bokhandlare så här i det digitala tidevarvet. Boken kommer också säljas av andra i ett senare skede och kanske, kanske köper kommunen in boken som en del i det gåvopaket som erbjuds kommunala tjänstemän och politiker som representationsgåva. Det vore verkligen skoj. Turistbyrån har redan beställt tjugo exemplar och det är kul, kanske sprids boken utanför stadens hank och stör. Sponsring har vi fått för ungefär halva produktionssumman och vi hoppas kunna få pengar över till vår layoutkunnige Johannes som gjort boken till vad den är. Passar också på att tacka alla som bidragit till bokens innehåll med anekdoter, bilder, burkar och mustiga historier som inte boken hade klarat sig utan.
    Bara boken kan komma från bokbindaren nån gång......
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar