onsdag 19 augusti 2015

Fäll upp ringen!

Foto: ÅJ
   Det har tagit hundratals år för männen att lära sig sitta ned på toaletten när de skall göra nummer ett. Under alla år har det varit klagomål från kvinnorna på män om att de inte fällt upp ringen när de gjort ettan. Anslag och texter med komisk underton har prytt bekvämlighetsinrättningar som till exempel stå närmare, den är kortare än du tror. Allt i akt och mening att göra besöket på huset behagligare för de sittande kvinnorna. Men nu har Steve Jobs fått alla män att sitta ned på dass när de gör ettan. En revolution i tysthet, ett beteendemönster som förändrats på tiotalet år utan att någon sagt något. En manlig massrörelse.
Smartphones har fått män att göra det som kvinnor i 150år önskat av sina manliga vänner. Smartphones har fått män att sitta ned på toastolen, inget kan längre vara naturligare för män. För när vi ändå har lite lugn och ro från dagens jäkt och stress på hemlighuset passar vi på att surfa lite. Ser på en film eller spelar ett spel, medan naturen har sin gång i ordnade former. Inget spill, inget kladd.

Det ironiska är då att något snille i jämlikhetens namn uppfinner en kisstratt för kvinnor så att de skall kunna stå och göra ettan. Precis när det verkar som om toarutinerna mellan könen är i balans och allt är frid och fröjd.
Nähä, då blir det ombytta roller. Säger bara en sak: Fäll upp ringen, tjejer!

Foto: fyndiq.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar