lördag 4 juni 2016

Gröna gatan

    Vet inte riktigt vad jag skall tycka om årets färgsättning av Engelbrektsgatan. I år blev färgen grön och inte bara färg utan ett antal gräsmatterullar som rullats ut på en av gatans körbanor. En impregnerad läkt håller rullarna på plats för att de inte skall rulla iväg nerför gatan. Förra årets gjorde rosa färg succé på gatan. Lite halt kanske, men i samband med Open art kändes det helt rätt och när dessutom de populära popcorn lades ut på gatan var den en given favorit både hos gammal som ung.
Gröna gatan Foto: ÅJ
   Frågade några arbetskamrater idag om vad de tyckte om gröna gatan, men få om några hade nån bestämd åsikt åt något håll. En lustigkurre tyckte det borde varit grönt förra året för då kunde de lagt ut konstgräs! Någon annan undrade hur de skull kunna använda ytan som picknickgräs då det är väg på en sida och å på den andra. Risk att gå rakt ut i antingen ån eller i den enkelriktade trafiken.
Själv tycker jag det är ironiskt att man läger gräs på gatan och klipper den när man av besparingsskäl inte klipper alla gräsytor som redan finns i Örebro till vardags.
   Jag är en sån som uppskattar klippt gräs i parker och trädgårdar. En välskött gräsmatta är något vilsamt för mig med en bakgrund som professionell trädgårdsarbetare. Tror också att de flesta uppskattar klippt före oklippt i stan. Takterna sitter i och en välskött gräsmatta är alltid vacker och ett bevis för en flitig ägare. De ovårdade ytorna i stan blir därför desto sorgligare och att de körs över en gång per säsong av stora traktorer med slåtterkrossar hjälper inte det estetiska uttrycket.
   Blir spännande att se hur Gröna gatan kommer att skötas!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar