söndag 17 juli 2016

Häcken

  Häcken eller Röva som Göteborgshumorn döpt laget till, kom till Behrn arena som första lag under andra halvan på årets allsvenska. Hisingslaget som ännu i år varken är fågel eller fisk men har stor potential, inte minst ekonomiskt då föreningen lever på överskottet av ungdomsturneringen Gothia cup. Häcken har också haft en match i kvalet till Europa league från veckan som gått. Något som kan tala till ÖSks fördel då Häckenspelarna kan dras med en del tunga ben..
   EM-uppehållet har varit turbulent för ÖSK där flera spelare omges av försäljningsrykten där Jacob Rinne verkligen sålts till Belgiska storlaget Gent, Alhassan Kamara eller Crespo har sålts till dagens motståndare Häcken. Spelare är även på väg in i laget, men inget riktigt etablerat namn eller någon etablerad målskytt vilket bloggen verkligen önskar, då det på våren saknats ett vasst namn längst fram. En murbräcka som vinner höjddueller och kan vinkla in inspel från kanterna. En klassiska center som är först på insticken från kanterna som kommer ifrån Björnquist och Gustavsson. En roll som RÅP till viss del fått ta under vårens matcher vilket gett Nordin stort ansvar på mitten.
   Som det ser ut just nu byter de allsvenska lagen just nu bara spelare från respektive frysbox.  Det verkar som om ett miljöombyte är rena underkuren för många spelare, se bara vad som hände med Martin Broberg under förra säsongen. Axén mest verkar vilja värva små och tekniska lirare som lirar boll efter marken så det finns risk att ÖSK snart är sönderlästa av motståndarna och då har laget behov av att kunna variera sitt spelsätt på ett tydligare sätt med en kraftfull topp.
   Nu skall också Astrit Ajdarevic få följa med till OS i Rio. Grattis säger bloggen, men det ger ytterligare osäkerhet i laget som på våren utstrålat harmoni och självförtroende.

Häcken   Bild: ÅJ
   Men nu blåser domaren i pipan och kulan är i luften på Behrn, men jag står utanför i biljettkö. Det verkar som om de flesta försäljare har semester så jag missar de första fem men när jag kommer in märker jag 22 till som har semester. Segt, viljelöst och mängder av felpass från båda lagen gör matchen till en lång gäspning värdig Jesper Parnevik.
   Vid två tillfällen under första tänder publiken och Astrit Ajdarevic till. Två patenterade vänsterfötter i samband med frispark i 27 respektive 40 minuten. Den första tar i ribbans underkant men ingen från sportklubben är framme på returen. Nästa gång gör målvakten en bra räddning och kniper bollen vilket är tur, för då finns ÖSKare på returen.
  I första är Sebastian Ring en av de bättre offensivt men defensivt har han fortfarande mycket att lära. Gillar dock hans aviga dragningar med vänsterfoten och hoppas en del på honom. Även DG jobbar bra framåt i första men försvinner totalt andra.
Det oavgjorda resultatet får ses som rättvist då lagen delade på bollinnehavet med en liten fördel i och med ribbträffen i första för hemmalaget.
  Almebäck byttes ut paus mot Brendan Hines-Ike efter ett synnerligen otajmat försvarsspel i första som kröntes med en varning. Broberg glimtade till i första men mattades även han och Holmberg kom in istället för en osynlig Sema och lyckades vara lika osynlig som sin företrädare i anfallet.
Ser också att den gode Jansson som sista utpost i laget behöver jobba på sitt spel med fötterna. Snett och vint och det ser osäkert ut. Hoppas på bättre tajming i fortsättning. I övrigt stabilt och säkert så jag tror inte saknaden efter Belgienproffset Rinne blir stor.
   Tre poäng på de senaste fyra matcherna ger också nio tappade poäng. Hade suttit bra med en trepoängare idag då alla andra lag i toppen spelade oavgjort. En trea på hemmaplan måste vi kunna kräva om sport skall fortsätta kunna vara ett topplag i årets jämna allsvenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar