tisdag 27 december 2016

Lista på irriterande saker 2016

   I nyårstider är det vanligt med listor. Bästa filmerna, bästa spelarna, bästa musiken mm mm. En lång rad av listor som översvämmar tidningar och digitala sidor. Förra året åstadkom bloggen en lista över grekiska öar. Onekligen fanns ytterligare erfarenhet från nya öar men bloggen vill variera sig något så därför består årets lista bara av tre saker och det är de saker som irriterat bloggen mest under året.   
               Olsson på väg mot en varm korv och Johan Cruyff  Bild: The Guardian

3. Isterband - Ingenting är så irriterande som när bloggen är hungrig och det serveras isterband. Då kan bloggen bli grinfärdig. Det hela började i lumpen när vi var ute i skogen på övning. Vi hade inte fått mat på hela dagen, regnet var bedrövligt regnigt och alla utrustning var sur. Snuskburken grävdes fram ur packningen och det bjöds på isterband och stuvad potatis. Sedan den dagen har bloggen tagit kraftigt avstånd från denna rätt och undviker med stor sinnrikhet rätten när den står på matsedeln. Senast under november månad under året som gick. Vilken irritation, och som en konsekvens, lågt blodsocker och dåligt humör.

2. Högerbackar Bloggen har under året ägnat ett inlägg åt denna bristvara i landslaget men även i vårt lokala stolta lag, Örebro SK. Har alltid haft svårt för att känna sympati med landslagets högerbackar speciellt sedan Janne Olsson var rundningsmärke på sjuttiotalet åt Johan Cruyff. Olsson hade värdiga efterträdare både på åttio- och nittiotalet men även under det här årtusendet. Jag nämner ingen vid namn utan låter dessa passera förbi under tystnad. Nu har även tränarna i Sport gjort sig av med de tre senaste årens ordinarie högerback av skäl som är bloggen obekanta. Men bloggen gissar att det har varit svårt att komma överens om kontraktet och då fick han gå helt enkelt. Problemet är att det vi nu har kvar är två skadebenägna trettioplussare, en råbarkad amerikan och en valpig junior som inte riktigt är färdig än som spelare. Bloggen känner sig uppriktigt orolig inför nästa säsong. Hoppas inte att motståndarna hittar Sportklubbens svaghet för tidigt på säsongen.

1. 2 till 1 körfält Bloggen fattar inte vem som kommit på den här typen av körbana. Enligt all statistik samt bloggens fru är det här en säker form av vägtyp. Få olyckor, lugn körrytm och säker körning. Det är i alla fall vad de säger, förståsigpåarna. Själv blir bloggen bara irriterad och passar på när bloggen har två körfält på sin sida av vägen att köra om sina medtrafikanter i hög fart och med liten marginal. Bloggen lyckades skapa flera tillbud utifrån irritation, akut hemlängtan och långsamma medtrafikanter under året. Hela sträckan mellan Köping och Västerås består av denna typ av väg. 2 till 1 körfält på omväxlande körbana. Irriterande!

Bloggen önskar härmed alla ett Gott Nytt År och ett mindre irriterande 2017.

2 kommentarer:

  1. Isterband finns det för sällan på menyn!!! Speciellt de småländska. Vad gäller högerbackar har jag ingen åsikt. Vad gäller 2-1 vägarna är jag benägen att ställa upp på dig (är det första gången?).

    SvaraRadera
  2. Det är nog den första som sagt men om du förstod dig på världens största sport skulle du hålla med om tvåan också

    SvaraRadera