fredag 20 oktober 2017

Halmstad BK

   Det är inte lätt att vara ett fotbollslag i allsvenskan om man är från Halland. Varberg, Falkenberg och Halmstad har på de senaste åren parkerat och prenumererat på nedflyttningsplats i allsvenskan. Så är även fallet i år och dagens fight mellan Halmstad och våra egna svartvita kan vid hemmavinst bli nådastöten för det allsvenska kontraktet för hallänningarna den här gången. Är säker på att de studsar tillbaka till högsta serien då Halmstad har fina meriter att falla tillbaka på med två SM-guld under sjuttiotalet och två guld vid millenieskiftet. Halmstad har även varit en rekryteringsklubb för ÖSK då Mats Jingblad en gång värvades som tränare till Närkeslätten från HBK och tidigare när vänsterbacken och tillika bloggens lagkompisen Peter Henriksson värvades i motsatt riktning till Örjans Vall.
Nissan en av Hallands åar som rinner ut i Halmstad.
   Sport spelar varannan match bländande och gör en fullständig plattmatch i nästa omgång. Med en högre lägstanivå hade poängskörden varit större och en europaplats varit vår. Försvarsspelet och en högre lägstanivån är högsta prioritet för nya tränarparet och styrelsen bör se till att hitta en högprofilspelare som kan lyfta laget i svåra stunder. Då kan nästa år bli kul.
Allt gick bakvänt i kvällens match
Foto: M. Pers
   Avslutningen på årets allsvenska verkar bli allt annat än kul för svartvitt och lagets supportrar. 3719 vittnet, tillsammans med bloggen, frös arschlet av sig i samband med fredags pinsamma hemmaförlust mot ett vilt kämpande bottenlag. Halmstad parkerade bussen och ÖSK hade ingen chaufför som kunde öppna den halländska betongbussen. ÖSK skapade inte en målchans värd namnet under matchens 92 minuter.
   Samtliga spelare får absolut lägsta betyg och bloggen missade delar av fighten, då den var tvungen att hålla skämskudden framför ögonen långa stunder. I 52:a minuten rullade HBK snyggt upp hemmaförsvaret och slog in matchens enda mål. Hemmalaget schabblade, felpassade och missförstod varandra på gränsen till pinsamhet. Alla spelare använde fem eller sex touch vid varje bollkontakt så HBK hade en lugn afton och kunde bara bevaka ytorna då det var glest med svartvita anfallare på offensiv planhalva.
Dessa 90 minuter kommer aldrig att komma tillbaka till bloggens liv och håller underhållningen inte högre kvalité kan det nog vara detsamma. Ett riktigt bottennapp och bloggen tror faktiskt att den aldrig sett en sämre ÖSK-insats under 49 års fotbollstittande. Det enda positiva att nu kan det väl ändå inte bli sämre.
The botten is nådd!

För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar