söndag 1 oktober 2017

Kalmar FF

   Att vara supporter till ÖSK är inte lätt, supportern vet aldrig vad som händer kommande match. Det är mycket svårt att förutse resultat eller spelkvalité beroende på tidigare matcher. På senare tid har svartvitt två förluster mot lag som ligger efter i tabellen och uselt spel och inställning för att sedan möta suveräna MFF och då går spelet som på räls och segern är ett faktum. Nästa två matcher, ledsam inställning och förlust mot ett lag från botten av tabellen och en förväntad förlust mot ett nollåttalag. Sedan ett riktig överraskande kämpamatch och svartvitt spelar som en man och brunkar till sig en bortaseger mot Sirius.
KFFs hemmaborg
   Nu är det dags för hemmafight mot Kalmar FF och det är sent på säsongen och ÖSK säkrade i praktik allsvensk biljett för säsongen 2018 i förra omgången. Kalmar är fortfarande inte på säker mark vilket kan ge en motiverande fördel. Nordin har inte varit i slag de senaste matcherna och nya tränarparet Käll/Bäckström har gjort några, för oss på läktaren, mindre lyckade taktiska byten och på så vis tappat poäng för laget. Almebäck är utanför truppen på grund av skadad vilket ger Brorsson chansen från start. En gissning på resultat eller poängfördelning mellan lagen kommer bloggen inte att försöka sig på innan match då det här kan sluta hursomhelst. Kalmar har sin storhetstid bakom sig, en tid då laget bestod av hälften brasilianare och andra hälften Elmbröder. Under tränare Nanne Bergstrands ledning gick man till och med och vann man allsvenskan 2008. Nu är Nanne tillbaka igen men den här gången för att rädda laget kvar i allsvenskan. Vid Kalmarvinst idag har laget vittring på lagen framför i tabellen, bland annat ÖSK. Bloggen hoppas att tränarparet lyckas motivera laget till en bra hemmainsats.

ÖSKs hemmaborg
   Efter en tveksam inledning på matchen från hemmalaget lyckas Nahir Besara få iväg ett skott i insidan av stolpen i sjunde minuten. Därefter är Kalmar piggast och rullar runt bollen mot ett virrigt hemmaförsvar men skapar några resultatlösa hörnor på det till synes spelmässiga övertaget.
   Brunkarna Rogic och Mårtensson kämpar och sliter medan finlirare som Sema, Besara och Gerzic rullar boll och försöker trötta ut smålänningarna. I 43 minuten slår Besara in en frispark framför mål som Rogic aldrig riktigt ger upp och får iväg ett skott på mål som räddas och Kennedy Igboananike kan slå in returen i nät. Vi får sedan njuta av den gymnastiska målgesten från nigerianen som annars har svårt att komma in i spelet. Eller annars är det lagkamraterna som har svårt att ge honom rätt bollar att jobba med, känns mer som om det är det senare faktiskt.
   Målet blir svartvitas vinstmål och i andra halvlek är det ett ställningskrig mellan två bollskickliga lag. Båda gängen tätar försvaren och svartvitt har svårt att vaska fram farliga chanser medan Kalmar får till några lama nickar på målvakt i samband med hörna.
Nanne överraskar med ett trippelbyte med kvarten kvar, något bloggen aldrig varit med om, men till ingen nytta. Ringkampen, eller matchen i matchen vanns av storebror Jonatan som överglänste lillebror Sebastian och han fick honom att spela fram Jonatan till något som kunde blivit en farlig målchans.
  I ÖSK var Hines-Ike, Besara, Rogic och Nordin framträdande tillsammans med Brorsons huvudspel.
Nu är det dags för landslagsuppehåll innan Europalegue favoriterna Östersund väntar på bortaplan. I och med dagens seger gör sport ett tabellmässigt skutt upp till sjunde plats. Glädjande

För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar