tisdag 26 december 2017

Annandagsbandyderby ÖSK- Nitro/Nora

Pausunderhållning!
  Bandy på annandag har en lång tradition inom bandysporten. Lika lång som bandy funnits som sport
då serierna på naturistiden alltid startade på annandagen. Det var startskottet för säsongen när högsta serien spelades enkelrondig och bandysäsongen bestod av 8-10 matcher och en prestigemättade final som avslutning av bandyåret i början vad mars.
   Dagens annandagsderby är en tät och infekterad historia mellan Nitro/Nora och Örebro SK. Spelare har gått fram och tillbaka mellan klubbarna från säsong till säsong och båda lagen innehåller idagens match spelare som tillhört båda föreningarna av olika orsaker. Lägg därtill att det råder lite storebror och lillebrorskomplex mellan båda klubbarna plus det faktum att första halvan av säsongen inte gått speciellt lysande för nåt av lagen. Lagen har båda stort poängbehov och en del förståsigpåare har redan räknat ut lagen i årets serie och anser att de mer måste jobba hårt för att undvika degradering i seriesystemet.
   De 903 glöggfryntlig åskådarna på dagens match fick en hawaiiliknande tillställning sig till livs. Nora är de rutinerade och ÖSK de unga och hungriga. Så hungriga att backen Daniel Rönning tacklar en N/N-spelare över sargen med ett matchstraff som följd redan i 22 minuten. Hemmalaget får spela resten av matchen med en man mindre. Medan N/N-laget skummade av julilska efter den bryska tacklingen vände ÖSK matchen målmässigt och går från 1-2 till halvtidsledning 4-2 trots att laget är en spelare mindre.

Nitro/Nora på knä i dagens drabbning. Revansch på lördag?
 Nitro/Nora parkerar bussen och inväntar ÖSK-anfallen för att gå på kontring med rutinerade paret Bryngelsson/Knutsson. I 48 minuten reducerar N/N till 4-3 men kommer inte närmare. ÖSK går i från till 7-3 som blir slutresultatet i annandagens derbydrabbning.
   Nitro/Noras Knutsson/Bryngelsson glimtar till som tomtebloss speciellt Bryngel som gör två mål. Men ÖSK-försvaret spelar kompakt, smart och håller de båda fd elitseriestjärnorna i schack.
Det märks att N/N har haft en isfattig försäsong då deras ork inte är i närheten av hemmalagets kondition och åkstyrka  och med två man utvisade för gulsvart lyckas inte ens N/N få till något vettigt anfallsspel utan den sekvensen av matchen lyckas istället ÖSK vinna med ett mål. I ärlighetens namn märks det inte att ÖSK spelade nästan 70 minuter av matchen med en spelare mindre. Adrenalitet hos hemmalaget hjälper nog till med orken hos sportklubbarna och man märker att laddningen är betydligt större hos hemmalaget som jublar rejält vid varje mål och vid slutsignalen.
7-3 till hemmalaget. Glädjen stod högt i tak!

Ytterhalvorna i ÖSK Sebastian Brandt och Victor Janérs dominerar spelet var sin halvlek, Alexander Strand och Tero Määttälä är vassa framåt men i målet har man matchens lirare Johan Blom, Norasonen, som spikar igen den gulsvarta buren i andra halvlek från påhälsning med ett antal svettiga räddningar. Bland annat en dubbelräddning på hörna som stoppar N/N sista chanser att komma ifatt målmässigt i matchen.
   Nora får chans till revansch på Danfo arena den 30/12 och då gäller det för gulsvart att man kan hantera en knottrig, vattensjuk utomhusis. Något som laget haft svårt med så här långt i serien.