Bajen på Behrn

Vem hade tippat före starten på 2018 års allsvenska att dagens möte mellan ÖSK och gästande Hammarby skulle vara ett möte mellan trean och ettan i allsvenskan efter sju omgångar? Annat var det 2016 och 2017 då lagen mer spelade som förväntade mittenlag i serien. Desto roligare nu att dagens fight är ett toppmöte. Hammarby har under örebroaren Jiloan Hamads supervår fått med sig övriga spelare i ett disciplinerat och vägvinnande spel. Samtidigt har Sport under förre Hammarbyspelaren Nahir Besara kommit in i ett harmoniskt flyt som ger poäng, segrar och topprestationer för närkingarna. Hammarby har äntligen skakat av sig bohem-arvet från Nacka Skoglund och bröderna Billy och Kenta Olsson och Svartvitt har fått fason på detaljer i spelet som ger vinster och självförtroende.
ÖSKs tongivande spelare så här långt i serien Kennedy,
Besara och Hines-Ike, heta som strykjärn!   Foto: Aftonbladet
   En detalj i spelet finns kvar för Sport att få fason på och det är att inte släppa till baklängesmål de första fem minutrarna av andra halvlek. Som i matcherna mot AIK, Norrköping och Sirius som alla reducerat eller kvitterat under första fem i andra. Verkar som om laget fortfarande sitter kvar och njuter mentalt av första i omklädningsrummet. Men det är också det enda förbättringsområdet jag ser i spelet för hemmalaget just nu efter sju omgångar av serien. En fantastisk start av hemmalaget som bloggen önskar håller i sig länge länge.

Stamstället på Götgatan för alla Bajenfans
 Dagens match har alla förutsättningar att bli en publikfest där Bajenfansen förväntas gå "man ur Jägarn" och vädret ger förutsättningar för nytt publikrekord i år på Behrn. Bajenfansen är fyllda av självförtroende i ännu större utsträckning än de brukar vara och "Kubanerna" vädrar morgonluft och det verkar som om Svartvitt är mentalt rustade för att spela stormatcher som den idag på Behrn som bjuder upp till fina förutsättningar för bra fotboll.
Som alla lag med flyt och positiva trender är skadorna få och konkurrensen i lagen knivskarp. På ÖSKs skadelista befinner sig just nu Björnquist även om Lorentzon och Rogic är snubblande nära. Belastningen på vissa spelare är hög i den tunna men jämna trupp som Proffesore Käll förfogar över.

Fullsatt på Behrn med 4000 stycken röststarka nollåttor ger matchen en fantastisk inramning. Fansen har väntat så länge på just denna dag och det är skönt att den äntligen kommer. 12352 åskådare skapade en fullsatt, festlig och soldränkt inramning och det gick inte att få in en katt till på Behrn. Publikmatchen, den tolfte spelaren, vanns av Bajen som med sina fans bildade en röststark kuliss som endast Kennedy Igboananike kunde tysta något när han slog in en retur på ett rappt skott från Omoh i 13 minuten av första efter ett mycket snyggt och effektivt ÖSK-anfall. Dessförinnan hade ÖSK chanserna och Hammarby trillade boll utanför de svartvitas straffområde utan att skapa några heta chanser. Detta fortsatte fram till 38 minuten då Hammarbys för dagen trettonde spelare visade ut samma Kennedy för en förseelse som domaren själv inte uppfattat utan som den assisterande domaren bedömde som så grov att det föranledde direktutvisning.
   Situationen hade många inblandade från båda lagen och skedde framför en upprörd Hammarbybänk. Okänsligt av domaren som fram till dessa hade svårt i bedömningarna åt båda hållen. Inte bra, ett gult hade räckt. Kan inte annat än tänka på förra året då Kennedy blev avstängd fyra matcher i efterhand för en förseelse som inte gav någon form av bestraffning under matchen. Verkar som om den gode Kennedy inte är någon favorit hos domarkåren. Den glada stormatchstämningen fick att abrupt slut och ÖSK parkerade bussen de sista minutrarna av första halvlek och lyckades behålla ledningen.
   Sin ovana trogen släppte ett förvirrat och ihåligt ÖSK in kvitteringen i andra halvlekens sjätte minut och redan då hade Hammarby haft några feta chanser. Chanserna fortsatte för Bajen som kunde straffa de Svartvitas försvarar gång efter gång, men oskärpa gjorde att det oavgjorda resultatet stod sig till den 78 minuten då Hamad skickade in en sträckt vrist i bortre burgavel utan chans för en storspelande Jansson i hemmaburen. 1-2 till Hammarby vars förlustnolla är i serien intakt. Släkten är värst!
   Trots en man mindre lyckades hemmalaget göra en kraftansträngning sista 15 och vaskade fram flera halvchanser på ett tröttkört 08-gäng. Naturligtvis var hemmalaget än mer tröttkört, en man mindre och en tryckande värme på plasten skördade sin krampande offer och Hammarbyvinsten var rättvis. Det var inte utvisningen från bloggens synvinkel. ÖSK föll med flaggan i topp, och enda nöjde örebroare denna dag var klubbkassören.
   Försvaret och Björnquist i första samt en Nordin på mitten som nog hade blodsmak i munnen mot slutet utmärkte sig i ett vilt kämpande hemmalag där ingen gjorde en dålig match. Nya tag på torsdag borta mot Djurgården.
    För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.