måndag 30 april 2018

Dalkurd på "Vallen"

Laget utan hemstad och hemland kommer på besök och det väntas mängder av supportrar till kurdernas stolthet när de nu besöker Berhn arena för första gången. ÖSK-bekantingen Ferhad Ayaz lämnade svartvitt till förmån för Dalkurd i vintras men har efter att spelat till sig en startplats återigen fått problem med lårets baksida. Vi får se om Dalkurd kan använda rätt medicin för att få den förre örebroaren på benen till matchen på Valborg.
   Svartvitt jagar den första hemmasegern trots att laget efter fem omgångar fortfarande är obesegrade. Bloggen hoppas på första hemmatrean och är inte orolig för att framgångarna stigit laget åt huvudet. Det verkar råda balans, ödmjukhet och harmoni i hemmalaget, dessutom anser de själva att det finns mer att hämta i spelet ur den tunna spelartruppen. Bloggen är inne på samma linje då Kennedy, Amin och Granlund plus flera juniorer finns som sparkapital. Albin Granlund gör årsdebut i truppen men får svårt att få speltid. ÖSK har en liten trupp men det ser ut som om hela gänget är med på allvar och aspirerar om en plats i startelvan. Det verkar som om professore Kjäll har en liten, men jämna trupp till sitt förfogande.
Laget Örebro SK

Bloggen är imponerad av hur tränarparet Kjäll och Bäckström lyckats med mycket små medel finslipa och förbättra detaljer som förra året gjorde att laget tappade mängder av onödiga poäng.
Hörnor, laganda, positionsspel och inställning har förbättrats avsevärt och fått supportrarna att tro på framtiden.

Nu i Uppsala.
   Dagens match spelades på Valborgsmässoaftonens tidiga kväll. Ett av de mer märkliga matchtiderna som gör att hemmalaget tappar en del trogna åskådare. Endast 5529 kom och fick se en märklig match som för hemmalagets del var svartvit. 80 minuters svartaste mörker och 10 minuters vitaste eufori och energi. En första halvlek som gjorde publiken illamående och krävde bättring och där till och med Johan Mårtensson gjorde en Sven Nylander i slutminuterna av halvleken. Dags för läkare Nordström att genomföra en hälsokontroll.
   Slutresultatet skrevs överraskande och något orättvist till   3-2 för hemmalaget efter det att planens bäste, Buya Turay i Dalkurd gjort 2-0 i 74 matchminuten. Allt såg hopplöst ut i ett geistlöst och tempofattigt hemmalag som hade Dalkurds parkerade buss att kämpa sig igenom. Dalkurd fick nästan matchen precis dit dom ville och hade sånär bestulit Sport på alla poängen. Men två hörnor signerade Besara med Omoh och Kennedy som målskyttar gjorde att lagen var på väg att dela poängen broderligt och någorlunda rättvist efter 83 minuter. Men Kennedy ville annat och gjorde ett lika snyggt mål i 92:a som målgest för att fira sin andra balja för säsongen.
   Tyvärr återvände flera spelare i hemmalaget till gamla synder när det gällde att gnälla på varandra och att uppgivet gestikulera mot domare och motspelare när allt gick emot hemmalaget. Bloggen hoppas på bättring till nästa omgång och att laget hittar tillbaka hur det sett ut tidigare på säsongen. Tyvärr var också försvarsspelet virrigt och ihåligt men till deras "försvar" skall sägas att både Lorentzon och Rogic saknades på grund av skada så de nygamla Brorson och Ring gav fullt förståligt viss osäkerhet till hela laget. Mittfält och anfall raggade för mycket boll och gav varandra för lite understöd och agerade mer som individer än som ett lag. Mycket starkt ändå att vinna med tre baljor på sista 12 minuterna av matchen. Sånt ger moral och karaktär på sikt. Men det gäller att Sport har rätt fokusen i de på förväg "lätta" matcherna.
   Nordin gjorde ingen stormatch, men försökte. Kennedy räddade tre poäng med en för dagen upphittad målnäsa. I övrigt finns mycket mer att hämta ur laget där Simon Amin gjorde ett piggt och respektlöst, men kort inhopp.
   För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.