lördag 14 september 2019

ÖSK - GIF Sundsvall 0-0 (0-0)

    Knappt har transferfönstren stängts och två svartvita flugit ut och för en gångs skull har ÖSK lyckats få pengar för en försäljning. Kennedy och Besara lämnade laget utan att föreningen fick ett rött öre. Den här gången fick vi nåt för Rogic i alla fall. Smulor jämfört med vad Malmö och Göteborg får för sina spelare som går till utlandet men nåt litet till ÖSK alla fall.
    Idag kunde ÖSK stänga ett av norrlandsfönstren när Sundsvalls giffarna var på besök. Sedan Linus Hallenius blev cypriot har lagmaskinen från Medelpad hackat rejält och laget ligger på sista plats i allsvenskan med åtta omgångar kvar. Tränare Joel Cedergren har fått foten och ersatts av Sundsvallssonen och ÖSKhataren Tony Gustavsson som tidigare tränat Degerfors och amerikanska damlandslaget. ÖSK får med andra ord se upp för Tonyeffekten i dagens match.
Gameface!  Foto: oskfotboll.se
   Tidigare drabbningar på Behrn mellan lagen 20162017,  2018 har varit bedrövliga tillställningar
med dåligt spel, franska nerver och vattensjuk Behrn arena. Ångest, kylspray och dyrköpta poäng så det gäller för svartvitt att ta på blåställen då detta kan vara sista chansen till poäng i årets allsvenska då ÖSKs motståndare i avslutningsmatcherna alla jagar slutsegern i allsvenskan.
   Läget i laget är i vanlig ordning sjukt och småskadat men till match vaknar de flesta till så i vanlig ordning ställer Kjäll upp med bästa möjliga lag! Men saknaden efter Rogic och Strandberg var stor.

   Utan vänsterspringare Kevin Wright som har "känningar" kunde inte svartvitt dyrka upp den norrländska köttmuren. Giffarna parkerade bussen, höll i bollen och drog ned tempot och lurade med sig svartvitt i gåfotboll och sidledsspel speciellt i först halvlek. Första 45 var en gäspning och för oss på södra läktaren en nedkylning så man trodde man såg på bandy och vi var tvingade att gå ut i solen för att  värma oss. Det var lika glest på läktaren som matchen var gles på giftiga målchanser. Minst åtta bussar eller om det var minst åtta busar styrde kosan mot Karlstad och SHL-premiären mot Färjestad. På Behrn var det bara 3189 trogna som led sig igenom en match som inget av lagen vågade vinna med risk för att tappa den poäng de hade när de gick ut på plastmattan. Tempo och chansfattigt i första halvlek men med lite bättre fart och lite fler chanser i andra med betoning på lite. En anemisk match som saknade blod och puls. ÖSK spelade plottrigt och lyckas inte alls i Sundsvalls straffområde. Svartvitt skjuter flera skott som medelpadingarna blockerade effektivt. Agon kommer in sista tio och sätter lite färg och fart på spelet men för sent. Bloggen undrar om han inte håller för mer än tio minuter den "rögade ålen" från Skåne, annars borde han kommit in tidigare och fått fart på anfallsspelet i Sundsvalls straffområde.
   Flera spelare är pigga och rörliga i första som Bertilsson, Prodell och Broberg men när de närmar sig straffområdet sviker modet och inget händer. Sista tjugo tar orken slut och de försvinner helt ur matchbilden.
Nordin och Granlund var bäst i hemmalaget.  Granlund växer för var match och varje landslagssamling. Han är som en ogenomtränglig muminpappa i försvaret nu när gubbarna längst bak börjar svika och spela småskadade. Granlund springer ingen ifrån och han spelar bestämt och med självförtroende.
   För övrigt anser bloggen att Behrn Arena bör byggas in av läktare om det finns pengar kvar sedan skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar