torsdag 21 september 2017

AFC Eskilstuna

   Det skulle kunnat vara ÖSKs smala lycka att AFC flyttade från Stockholm till Eskilstuna med sin AFC franchise inför årets allsvenska. Sport har inte lyckats speciellt väl mot 08-lagen i år. Storförlusterna kommer som på ett pärlband och fotbollskrigarna från Närkeslätten gör plattmatch efter plattmatch mot Stockholmsmotstånd. Respekten verkar vara stor och storspelet från Malmömatchen var som bortblåst när det var dags att ta sig an allsvenskans utmanare Djurgården. Totalt på två matcher mot Djurgården 1-8 och ÖSK har inte lyckats vinna mot Järnkaminerna på fyra år.
   Idag är det dags att ta sig an AFC Eskilstuna som svartvitt slog i premiären. AFC har Sports gamle trotjänare Daniel Björnquist på backen som inte fick nytt  kontrakt med örebroarna. ÖSK vinner varannan match och förlorar varannan så enligt den rytmen är det dags för seger mot sörmlänningarna idag.
   Besara trummar på i toppskiktet av skytteligan och gör mål i nästan varje match efter sommaruppehållet. En remarkabel förändring mot hur han agerade innan U-21 EM-uppehållet.   Nordin har en nyckelroll i årets lag och senast mot Djurgården gjorde han en slät figur  på mitten och följaktligen blev förlustsiffrorna stora. Om Nordin är bra är ÖSK bra, det verkar vara årets melodi. En annan är att lägstanivån på ÖSKs spel är på tok för låg och det ger genomklappningar både i prestation och resultat. Sedan knyter laget näven, Nordin blir på humör och då går inget lag säkert i allsvenskan, speciellt inte på Behrn arena.
Inte alla frös på Behrn ikväll ÅJ
Vilken skitmatch!
   Idag var Nordin inte bra, så då förstår ni hur det gick i dagens fight på Behrn. Ett annat järtecken kom i fjärde minuten när AFC tog ledningen efter ett synnerligen taffligt försvarspel. ÖSK spottade upp sig något och kunde kvittera genom Kennedy Igboananike i 23:e och ta ledningen genom Filip Rogic i 40:e båda målen efter förspel av Besara.
   Det var ingen stor match som 4035 åsyna vittnen fick se i septemberkylan. Chans och tempofattigt, nästintill geistlöst av hemmalaget. Hade truppen varit större hade bloggen nog förordat elva nya startspelare till nästa match. Andra halvlek började med småtrevligt spel av ÖSK inspirerat av kvadraten men ingen giftig målchans eller mål lyckades svartvitt producera trots att Omoh hade lekstuga offensivt även om han blandade detta med att vara en säkerhetsrisk defensivt.
Eftersom ÖSK för dagen fortfarande hade blåställen på tvätt efter Malmömatchen tappade hemmalaget i skärpa och AFC tilläts ta över matchen mer och mer utan att egentligen skapa något.
Istället kliver hemmaförsvaret in som AFCs räddare. Almebäck trycker till en av de orange i ryggen i en nickduell som på intet vis var en målchans och domaren blåser för straff, 2-2. En stund senare slarvar ÖSKs påläggskalv nummer ett och 2-3  i 83:e är ett faktum bakom en chanslös Måljansson. ÖSK förmår inte skapa något vettigt framåt på de resterande 11 minuterna och en pinsam förlust är ett faktum.
Det enda glädjande med den här matchen är att det inte kan bli sämre.
Hines-Ike, Rogic och glimtvis Nahir Besara får minst dåligt betyg av bloggen.

För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar