tisdag 7 november 2017

Bandypremiär

En helt vanlig tisdag i november drar nya bandyallsvenskan igång. Inför ett par hundra genomfrusna åskådare, där 90 % är män i övre medelåldern, bjuder hemmalaget ÖSK Bandy på en fin första halvlek mot Borlängelaget Peace and Love. Fin skridskoåkning, hyggligt passningsspel och ett bra, men inte vattentätt försvarsspel gör att halvtidssiffrorna är 7-2 till hemmalaget.
   Klassisk sport med ett klassiskt hemmalag där supporterklubben Svamparna sjunger klassiska sånger till ljudet av trumma och tamburin.  I paus under bollkastningen gissar läktarexpertisen på slutresultatet som vi tror kommer att bli minst det dubbla mot halvtidsresultatet. När domaren blåser för full  tid är har hemmalaget bara orkat med ett mål och kostat på sig att få en straff bortdömd så   8-2  blir premiärsiffrorna. Bra start men svårt att veta hur resultatet står sig i konkurrensen då bloggen inte vet om borlängegänget är peace eller love i år.
Mattias Brolin-Munther, Sebastian Brandt, Victor Janers och Joonas Peuhkuri hade bäst fart under grillorna den här kvällen och det finns ett sparkapital att ta av i laget när motståndet för gulsvart blir svårare och tuffare.