söndag 5 november 2017

Gnaget hemma

  Idag står AIK för motståndet på Behrn arena. Det är säsongsavslutning på allsvenskan och hemmalaget har redan säkrat nytt kontrakt inför 2018 års allsvenska. AIK spelar för äran och klubbmärket, då de redan är klara för stora silvret. Svartvitt som inte gjort mål på 360 minuter, med en tränare som bara lotsat laget till två segrar, ett försvarsspel som tillhör de sämre i allsvenskan om man skall se till insläppta mål och ett anfallsspel som tillhör de mest impotenta i allsvenskan om man skall se till målfabrikationen. Men matchen ska spelas första och hoppet är det sista som överger en kuban.
Besök från storstan
   Det är kallt på Berhn så här års och sport har en längre tid varit iskalla i allsvenskan, nästan sedan tränarbytet mellan Axén till Kjäll. Bloggen kommer att fundera vidare och sammanfatta säsongen på sedvanligt sätt i ett separat inlägg med en bedömning av spelarna som fått speltid på hemmaplan.      
  AIK är från 08-området och ÖSKs statistik mot lagen från eken är inget att skryta om. Sport har inte fått ihop inte en enda poäng hittills, varken hemma eller borta, så en eller tre poäng i dagens fight vore en angenäm överraskning i fler än en bemärkelse. AIK kan inte bli annat än tvåa i årets allsvenska, men ÖSK kan förbättra sin elfteplats vid vinst idag, en sjundeplats finns inom teoretiskt räckhåll. Möjligheten finns alltså att förbättra förra årets 9:e tabellplacering.
   Bloggen följer inte matchen med fysisk närvaro på Behrn utan följer matchen via sportradion. En sportradio som inte har någon kommentator på plats, mest kanske på grund av att Magnusson åker skidor istället. Blogginlägget blir nog kanske därefter men intresset är lite si och så i fotbollens elfte timme när bandysäsongen knackar på med glögg och termos. Hemmalaget har inte gjort den bästa reklam för matchen genom det egna spelet och vädret är inte heller inbjudande.
   Stolthet, hjärta och passion så skanderar kubanerna på Västra stå med varierande framgång. Örebroförlust i sista matchen för säsongen ger en elfte plats i årets allsvenska. En mycket konstig säsong som gett storförluster mot topplag och överraskande förluster hemma mot bottenlag. En gång har laget överraskat och det var mot Malmö hemma. Passionen verkar som om den försvann med tränare Axén och hjärtat avslutade sin karriär idag i och med att Patrik Haginge lägger dobbskorna på hyllan. Stolthet, ja det var länge sedan laget bevisade att de spelar för klubbmärket i årets upplaga av allsvenskan.
 Vem som skall bli kulturbärare efter Haginge är i nuläget oklart. Oscar Jansson eller Daniel Björnquist, om han värvas tillbaka, är väl två lämpliga kandidater. Ring är för ung och Nordin för ojämn och inte den typen av spelare och person.
   Igboananike petade in ÖSKs tröstmål i 67:e minuten, där förstauppställningen var en blandning av förberedelser inför nästa år och avsked för kämpen Haginge.
   6572 idag på läktarna tog adjö av årets allsvenska och fem svartvita som redan valt andra klubbalternativ eller inte fått nytt kontrakt inför 2018 års allsvenska.

För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar