torsdag 18 januari 2018

Titlar

  Charles Bukowskis produktion är enorm och fortfarande långt efter hans död 1994 fortsätter opublicerat material som diktsamlingar, essäer och noveller ut i handeln och ger oss Bukowskifantaster oförglömliga läsupplevelser.
   Bloggen har tidigare skrivit om Bukowski  och senast var det en recension av en postumt utgiven samling essäer som bloggen läste i den grekiska arkipelagen. Buk avled redan 1994 vid 74års ålder i cancer men var annars i harmoni både privat och som författare. Svårt att tro kanske men han var produktiv in i det sista framförallt som poet.
  När man läser en bibliografi över hans diktsamlingar slås man av de fantasieggande, vackra och poetiska namn och titlar de har.  Många namn kommer från dikter i samlingarna, men lika många gånger finns de bara där. Om de är ett resultat av Bukowskis egen fantasi och poetiska ådra eller någon i hans omgivning som varit framme får vi kanske aldrig veta. Onekligen passar de otroligt väl med den litterära värld och speciella stil som Charles Bukowski hade som poet och författare.
Ett av hans tidigaste samlingar från 1969 fick titeln:
The Days Run Away Like Wild Horses Over the Hills eller diktsamlingen  Burning in Water, drowning in Flame från 1974.
Här kommer ytterligare några exempel från bloggens egen bokhylla:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar