söndag 28 oktober 2018

Möte i mittens rike

ÖSK 110 år. Tack för det Graflund!
   Djurgården på besök på Behrn och hemmalaget försöker locka folk till matchen på alla möjliga sätt. Bland annat ett 110 års jubileum, livemusik av Nätterlund och marsch till arenan från ett vattenhål i stan. Alla sätt är bra utom de dåliga sägs det ju. Publiksiffrorna har inte varit allsvenska på de senaste hemmamatcherna och knappast spelet och prestationerna plan heller. Idag kom dryga femtusen och då var nog hälften djurgårdare. Poäng har laget ändå skrapat ihop så att svartvitt blev klara för allsvenskan 2019 i förra omgången om än med lite hjälp från andra lag.

    Stockholmarna har under flera år varit svårslagna för sportklubben, ingen vinst vare sig 2016 eller 2017 på hemmaplan då hemmalaget till och med blivit utspelat. Nollåttorna har som alltid ett namnkunnigt lag med Isaksson, Olsson, Walker, Ring, Bjärkroth och Radetinac för att nämna några, men har i år haft svårt för att "komma till skott" och leverera. Av de namnkunniga startar endast Bjärkroth idag så föreningen har ett generationsskifte framför sig får man anta. Föreningen har på så sätt blivit tredjelag från huvudstan. I dagens match hoppas bloggen få se en hel del stolthet, hjärta och passion när lagen spelar en för utgången av serien betydelselös match då inget av lagen riskerar åka ur, kan vinna serien eller kan ta en cupplats på placering. Det gäller bara att spela av säsongen 2018 på bästa sätt och locka publik trots de lite grå förutsättningarna. Några spelare lirar säkert för förnyade kontrakt i respektive förening också. Gråkallt, men ändå sol. Långkalsonger är att rekommendera för de tappra som ändå går ner till Behrn den här söndagen.
Bandymössa på när det är fotboll, burr!

   Skadebekymmer och avstängning på Johan Mårtensson ger tränare Käll huvudbry i laguttagningen. Kommer Nordin spela, hur är det med bilpendlare Lorentzon håller hans rygg och ljumske? På vilket humör är Besara och Igboananike som är så viktiga för att laget skall kunna öka poängskörden. En sista chans till poäng kanske då ÖSKs resterande program inte är det lättaste och med tanke på det spel som laget presterade efter det att man blev klara för årets allsvenska under 2017 års slutskede av säsongen. Det gäller att tränarna kan ge publiken en bra prestation idag så varför inte släppa fram de unga och hungriga?
   ÖSK börjar bäst de första tjugo och sedan jämnar spelet ut sig något. ÖSK har bra intensitet och fint passningsspel i offensiven även om några passningar i de bakre leden ger upphov till halvchanser för Järnkaminerna. I 44 minuten är det dags för "Rogictime", ett självmål i efterspelet till en hörna. Den gode Rogic är förtvivlade och han verkar inte ställt om klockan till vintertid utan skyfflar bollen i de egna nätmaskorna. En något oförtjänt ledning i paus för gästerna.
   I 53:e minuten pressar svartvitt till sig bollen högt upp i banan och Gerzic får iväg ett skott som tar på djurgårdsback och singlar in som ett  höstlöv över målvakten. Efter målet tar svartvitt över matchen och styr och ställer men närmare än en nick från nära håll av Björnquist, som han borde fått på mål, kommer laget inte. Istället får stockholmarna till ett bortdömt mål, ett snyggt skott i ribban och några farliga inlägg som Jansson plockar ner. Det oavgjorda slutresultatet 1-1 får nog betecknas som rättvis i den här lite småtrevliga men kalla föreställningen. ÖSK gör en bra lagprestation, men har inte kraft att sätta pricken över i för ett segermål, speciellt som laget har förtvivlat svårt att sätta Igboananike i spel med rätt bollar. ÖSKs huvudspel är ett annat kapitel som kräver förbättring till nästa säsong alldeles för många spelare går inte ens upp i höjdduellerna längre.
   Bäst i hemmalaget var Gerzic, Mål-Jansson och Granlund i första samt Omoh som gör en kämpainsats samt klarar av att också bjuda publiken på några tekniska nummer ur den högre skolan. Totalt sett den bästa insats bloggen sett honom göra på Behrn.
Dagens bästa är annars att KIF Örebro gått upp i allsvenskan igen efter ett år i Elitettan. GRATTIS säger bloggen
   Bloggen känner sig mätt på fotboll i år från Behrn efter den här matchen och överlåter rapporterande av den sista hemmamatchen till andra medier. Bloggen själv tar en välförtjänt semester och återkommer med en utvärdering av spelarna samt ett "allstarlag" från säsongen som gått under november månad.
För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar