torsdag 16 maj 2019

ÖSK - IFK Norrköping 1-2

Glädjen högt i tak hos bröderna Malmberg. Foto: Expressen
   Tränare Kjäll har tagit konsekvenserna av den spelmässigt bedrövliga inledningen på 2019 års
allsvenska och gått tillbaka till en 4-4-2 uppställning. Nu senast mot Sundsvall borta. blev det tre poäng direkt och toppbetyg till alla försvarare. Nervösa och felpassande försvarare som ängsligt saknat en stöttande skuldra i närheten fick nu gå tillbaka till en mer defensiv uppställning där de stod upp som en man mot Giffarnas anfallsförsök. Uppenbarligen passar spelarmaterialet bättre för detta system än med ett tremannanförsvar. Det är skönt att se för nu är det blåställen på i samtliga matcher innan sommaruppehållet och efter med för den delen.  För vilket lag vill få respass ur allsvenskan då nästa års teveavtal innebär en rejäl påfyllning i kassakistan för de allsvenska lagen. En kassakista som i ÖSKs fall är skral och emellanåt mer än lovligt tom. En kass kista helt enkelt!
Glöm inte blåstället!  Foto: ÖSK Fotboll
   Idag Norrköping och ett "derby" för klubbarna om än lite krystat. Tidigare år 2016 och 2018 har krysset på kupongen varit dominerande och i den poängmässigt jämna tabellen ligger Peking steget före sportklubben efter åtta omgångar med lite bättre målskillnad. IFK har haft dålig poängutdelning med fem oavgjorda matcher
och bara en vinst. Gamle örebrobekantingen Kalle Holmberg har vari en del på bänken och inte haft krutet torrt heller. Han och hela IFK Norrköping har haft svårt den sista tredjedelen av banan men de 5152 hann knappt bänka sig förrän IFK tog ledningen i 4:e minuten efter uppseendeväckande försvarsslarv i hemmalaget. ÖSK lyckas aldrig komma in i spelet i första halvlek och bollsäkra IFKare rullar ut ett vilset hemmalag och skapar flera vassa chanser men 0-1 står sig halvleken ut.
I paus käkar hemmalaget taggtråd och kommer ut med energi och frenesi vilket resulterar i en kvittering i 48:e minuten då Carlos Strandberg dundrar upp bollen i nättaket från nära håll. ÖSK fortsätter att dominera men lyckas bara skapa några halvchanser. I minut 60 tar sedan IFK ledning efter en bredsida från nära håll och därefter drar laget sig tillbaka och parkerar bussen. ÖSK får initiativet gratis och skapar några heta möjligheter efter tilltrasslade situationer men lyckas aldrig kvittera. Återigen, för bloggen vet inte vilken match i ordningen, störs rytmen av dubbla byten på försvarare i sport. I första spelar försvaret och hela laget tafatt, feltajmat och ängsligt, helt utan självförtroende mot de bollsäkra Norrköpingsspelarna som rullar ut hemmalaget men skapar inga högkaratiga chanser.
   ÖSK kämpar och sliter men får ingen utdelning. Självförtroendet har fått sig en  rejäl törn och Mårtensson saknas som länken mellan försvaret och mittfältet. Oscar Jansson och Kevin Wright bäst med ett litet omnämnande för Prodell och Bertilsson
   För övrigt anser bloggen att Behrn Arena borde byggas in av läktare om det finns pengar kvar sedan skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.