måndag 27 maj 2019

ÖSK - Sirius 0- 2

   Den allsvenska tabellen har delat sig i två delar efter det att en tredjedel av omgångarna spelats.
Dagens motståndare Sirius har fyra förluster på de fem senaste matcherna efter en bra inledningen medan svartvitt spelar bra i varannan match och plockar mer poäng på bortaplan än på Behrn. Stjärnlaget från Uppsala kommer med flera örebrobekanta i truppen då Robert Åhman-Persson, Mohammed Saed och John Alvbåge lyssnar på gamle Risbergska-eleven och ÖSKaren Mirza Jelecaks tränarpipa. De tidigare fighterna på Berhn mellan lagen 2017 och 2018 var inga direkta publikmatcher men bloggen hoppas på tredje gången gillt. Hemmalaget ställer upp med starkaste laget för dagen men samtidigt skall man komma ihåg att skadelistan innehåller de flesta av de namnkunniga spelarna i truppen så vinsten senast mot Östersund imponerar. Speciellt då rytmen stördes alla skador men alla spelare verkligen tog jobbet. Matchen avslutades med en man kort och med Prodell och Jake som försvarare så då förstår vi alla vilken insats svartvitt gjorde.                                            
Björnqiust, Almebäck, Mehmetin, Mårtensson och Broberg är några de namnkunniga på skadelistan som just nu väntar ivrigt på det tidiga sommaruppehållet i årets allsvenska för sin rehabilitering. Halva den tilltänkta startuppställningen är skadad och då kanske elva poäng hittills inte är så pjåkigt. Vinsten senast mot Östersund skapade något lite avstånd till de absoluta bottenlagen och en kämpainsats idag skulle ge ytterligare arbetsro och självkänsla för laget och tränarna. Speciellt som omgången hittills gett många resultat som är fördelaktiga för Sport i kampen om platserna i mitten av tabellen.

Siriustränaren i den svartvita tröjan
Tyvärr lyckades inte ÖSK skapa en enda vettig chans på 96 minuter. Sirius skapade två och gjorde mål på båda chanserna. ÖSK hade ett gyllene läge att lyfta sig upp från bottenstriden men det blev istället motsatsen. Publiken på 4276 led i regnet på Behrn och gliringarna från publiken under matchen, efter matchen och på sociala medier stod som spön i backen. Det var ledsamt att se ett viljelöst och feltajmat hemmalag uppträda som de gjorde. Sirius var ett av de sämre lag bloggen sett på Behrn på länge så då kan ni räkna ut resten själva. Ett tempo- och idéfattigt svartvitt  började istället gnälla på varandra och domaren vilket ju som alla vet sällan ger resultat. Den enda som kan gå från matchen med hedern någorlunda i behåll var Albin Granlund. Övriga kan bättre, mycket bättre. Dagens match var en av de sämre bloggen skådat på länge, inte sedan förra höstens match mot samma motstånd faktiskt. Nästa match är mot IFK Göteborg borta och då finns chans till revansch enligt vårens varannanmatchmönster. ÖSK går sedan till ett välbehövlig månadslångt uppehåll där de får slicka de fysiska och psykiska såren från vårens matcher. Matchens roligaste vara annars att Sirius Busch-Thor var extremt vänsterfotad. Något för familjerådet att behandla därhemma vid köksbordet.
   För övrigt anser bloggen att Behrn Arena borde byggas in av läktare om det finns pengar kvar sedan skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar