söndag 27 december 2015

Annandagsbandy

   Länge sedan jag var på en bandymatch. Överdoserade under några år i slutet på 00-talet med
mängder av matcher och träningar som ledare och åskådare. Lite medgångssupporter verkar jag också alltså vara då ÖSK aldrig varit så långt nere i seriesystemet i hela föreningens historia. Motgång, i kombination med ett kylskåp till arena ger anledning till att inte gå så ofta i min tidbok. När dessutom alla spelare går på export och föreningen inte lyckas behålla talangerna ger man lätt blåfrusen upp sitt engagemang.
   Men nu var det annandagsbandy och dessutom ett unikt länsderby på den stora bandydagen.
Lillebror mot storebror, rutin mot ungdomlig entusiasm eller Nitro/Nora mot ÖSK.  Faktum var att lokaltidningen lyckats få upp intresset på den egna redaktionen så skriverierna lockade 1100 personer till den iskalla skokartong som fungerar som bandyhall i Örebro.
ÅJ
   Ungdomarna i ÖSK anförda av ålderman Lasse Bush 37år vann med 7-4, en rättvis seger med en formstark Johan Blom som levande vägg i målet under första halvlek. Blom räddade en straff och ett friläge, matchavgörande räddningar redan i matchens inledning. Då gjorde det inte så mycket att han var ute och plockade äpplen vid ett av Nitro/Noras mål i andra halvlek. Efter att Nitro/Nora tidigt rakat in ledningsmålet vände ÖSK på matchen till 2-1 i halvtid och sedan de fått ketchupen ur flaskan i början av andra med tre snabba mål hängde Nora med sina hjälmar och kunde trots en spurt i slutminuterna aldrig riktigt oroa de unga ÖSK-lirarna. En spännande match om än inte välspelad.

   Mycket stod på spel i detta derby. Poäng, tabelläge, självförtroende och framförallt prestige då Noras spelartrupp till stora delar består av äldre fd ÖSKspelare med Thomas Knutsson och Jesper Bryngelsson som rutinerade anförare. ÖSK vill bygga ett nytt lag mot en ny storhetsperiod med unga spelare och har genomgått en smärtsam generationsväxling de senaste åren.
Klassisk pausunderhållning, Rolba   ÅJ

  Det som slog mig mest är att ÖSKs volleykunskaper i försvaret är ett förbättringsområdet för tränare Eriksson. Men det finns alltid att jobba på för ett lag i utveckling Stod också och längtade efter speaker Borehed som tydligen även han råkat ut för en generationsväxling. Kul att bandy fått ett uppsving i distriktet denna säsong. Hoppas innerligt att det inte är en dödsryckning.

Matchen får 5 Markaskogar av tio möjlig i betyg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar