måndag 9 maj 2016

HammarbyLine-up Foto: ÅJ
     Det finns nog inget annat fotbollslag som är omgivet av så mycket mytbildning som Hammarby. Ja hela grejen på söder i Stockholm med tugget och attityden hjälper till att skapa något som alla andra föreningar i Sverige skulle vilja fanns i den egna föreningen. Energi, samhörighet på gränsen till fanatism och en häftig supporterkultur.
   Ikoniska fotbollsspelare som Lennart Nacka Skoglund, Bröderna Kenta och Billy Olsson och nu senast Kennedy Bakircioglü ger näring åt hela konceptet av grabbighet, individualitet och bohemliv. En frihetsönskan som ger näring åt att aldrig ge upp drömmen om att bli något stort. Nåt som man faktiskt lyckades med 2001 då man för första och hittills enda gången blev Svenska mästare.
Sköldmark grattar Axén till tre poäng Foto: ÅJ
Sedan dess har det gått sådär fotbollsmässigt och föreningen har därmed återtagit sin position som ett lag som går mellan divisionerna till sina supporters stora lidande, de senare kan åtminstone drömma sig tillbaka till säsongen 2001.
    Och drömma om seger det måste de fortsätta göra. För fjärde matchen i rad blev det förlust för Bajen genom 3-2 till ÖSK. En snöplig förlust då Kennedy hade chansen till oavgjort i matchens slutminut från elvameterspunkten men matchens bästa spelare, Jacob Rinne i ÖSKmålet, gjorde en av flera Busterräddningar under matchen på straffen. Detta innebar att Sport hänger på i allsvenskans absoluta topp. Bajen å andra sidan är långt från någon sambafotboll på nedre tabellhalvan. Nanne har en hel del att jobba på med laget innan trepoängarna kan börja ramla in igen.
Matchen präglades annars av ett ängsligt, självförtroendefattigt spel som många gånger andades våren 2015 från hemmalaget. ÖSK kom tillbaka från två underlägen och visade prov på stark moral och kämpaglöd speciellt under matchens sista tjugo minuter då Hammarby ägde bollen och hemmalaget gick haltande på knä. Passningsspelet fungerade inte alls och många gånger tappade ÖSK bollen helt i onödan i alla lagdelar, över hela planen, som kronan på verket knäade Iron-Mike in ett självmål.
Astrit ut för halvtidsvila Foto: ÅJ   Nordmark på nick, Astrit på straff och Hines-Ike på hörna var målskyttarna, men ÖSK fortsätter att släppa enkla mål och två i snitt per match. Hade tankar på att de skulle bytt målvakt till matchen idag och tur var att tränare Axén inte tänkte i samma banor. Rinne var bäste spelare på plan och gjorde flera snygga matchavgörande räddningar.
   Konstaterar att Crespo måste träna lite på offsideregeln och vara mer uppmärksam för han gör mål utan att ligga så nära offsidelinjen.
En annan oro jag har är alla muskelbristningar i lår som spelarna får. Idag var de Moberg och Astrits tur. Dessutom linkade Björnqvist betänkligt mot slutet av matchen. När konstgräset kom till stan knäskadade sig många spelare, nu är det lårskador som härjar i truppen. Dags att se över träningsmetoderna i sport!
Men tre poäng är alltid tre poäng och det är en styrka att ta fullpoäng även när spelet och spelarna haltar. Känns som ÖSK kommer vara oslagbara när spelet väl stämmer, och Sport är ju ett höstlag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar