söndag 22 maj 2016

IFK Norrköping

Faksimil Aftonbladet 160520. Foto: Anders Adamson
 


Toppmatch mellan Örebro SK och IFK Norrköping i omgång 11. Vem hade kunnat tro det? Fotbollsfokus har flyttats från storstadslagen och nya lag tar för sig i årets allsvenska. Dessutom är det en liten seriefinal och det närmaste ett derby som Sport kan komma i årets allsvenska och Peking med för den delen. IFK rockar i allsvenskan även i år.  Norrköping inte bara går på promenaden utan rusar fram i årets allsvenska och har lyckas konservera fjolårsformen som gjorde dom till svenska mästare under 2015. De har sällskap i toppen på allsvenskan av ÖSK som börjat våren höstlikt och hänger på i täten av serien.
Men kanske går Sport inte riktigt så bra som Aftonbladet vill göra gällande i referatet på bilden här intill.
Fullsatta läktare och hyggligt väder gör att de yttre förutsättningarna är perfekta för de två konstgräslagen. I den näst sista omgången av allsvenskan innan EM-uppehållet mönstrar ÖSK bästa möjliga manskap medan IFK har två långtidsskador och en spelare avstängd i detta toppmöte. Nästan en tidig seriefinal, även om bara en  tredjedel av allsvenskan spelats i en säsong som avbryts av både EM-slutspel för A-laget och OS-spel för vårt U-21 lag. Men spännande var det och hela 11407  personer fyllde Behrn idag i sol, kvav värme och lite småregn mellan solstrålarna. Bra stämning och två klackar som gjorde sitt bästa för att stödja det egna laget.


Vårsäsongens sista tifo. Foto: ÅJ

Ajdarevic laddar för frispark. Foto: ÅJ
   Matchen startade avvaktande men ändå med några halvchanser åt båda hållen. Norrköping spelade tätt och stabilt och gav inte Sport många ytor under hela matchen. Mästarna spelade med självförtroende och pondus och ÖSK visade återigen prov på taffligt passningsspel samt oförmåga i det offensiva luftrummet. ÖSKspelarna var också tagna av stundens allvar spelade med respekt för de svenska mästarna. Kämpatakterna fanns trots det och Kalle Holmberg visade vägen flera gånger med uppoffrande spel. Maic Sema utnyttjade en försvarsmiss i IFK-försvaret efter en kvart och gav ÖSK ledningen tillfälligt i både matchen och allsvenska tabellen. Fem minuter senare blev Holmberg dubbelt olycklig då han slarvade bort bollen på mitten och styrde sedan med knät in skottet på det efterföljande Norrköpingsanfallet vilket innebar kvittering.
   Tre minuter före halvtid bombar Norrköping ett skott i ribban och returen blir ett lätt byte för Kujovic som enkelt vinner duellen mot en långsam vänsterback i Sport.
Andra halvlek startar med en av säsongens otaliga lårskador, det är dags att ta tag i detta nu ÖSK!, och Nordin tvingas avbryta matchen. Nordmark ersatte och andra halvleken blir det ett oorganiserat men uppoffrande hemmaspel. Rinne frälser i vanlig ordning Sport med några teveräddningar samtidigt som DG sträcker vänstervristen och kvitterar i 75:e minuten på pass från Ajdarevic.
   ÖSK tar över matchen spelmässigt sista kvarten men kommer inte till några farliga avslut. Verkar som Peking är mer nöjda med en poäng än ÖSK. Matchen slutar oavgjort.
   ÖSK måste bli bättre i det offensiva huvudspelet. Ibland hittar Broberg eller Björnquist inte ett enda svartvitt huvud att sätta inläggen på. Sitter lite och längtar efter danske Olsen som för några år sedan frälste ÖSKs huvudspel i boxen.

Alla var på matchen idag. Foto: ÅJ


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar