söndag 28 augusti 2016

Falkenberg

Det var innan dagens match 285 minuter sedan ÖSK gjorde mål på hemmaplan! Det var DG som skyfflade in kvitteringen till 2-2 mot IFK Norrköping. Matchen spelades den 22 maj och det är över tre månader sedan dess. Behrn som förut var vår borg har i sommar blivit vår sorg. Ett överdrivet kortpassningsspel i sidled har blivit svartvitts signum på hemmaplan. Tränare Axén börjar ironiskt fråga sig om han måste tala om för spelarna att målen är placerade på kortsidorna. Spelarna verkar tro att burarna ligger på långsidorna, sa han på sitt sedvanliga jovialiska sätt på presskonferensen efter senaste hemmamatchen.
   Falkenberg fick se sig slaget på hemmaplan av ÖSK i somras med 1-3, dessutom värvade Sport yngre broder Ajdarevic under sommarfönstret. Men släkten är som bekant värst och Stefan Rodevåg som en gång spelade i ÖSK är nu tillbaka i Falkenberg sedan några år och han brukar ha den fula vanan att göra mål på sin gamla klubb.
   Det hann blir 314 minuters måltorka innan Nordin Gerciz fick på en projektil i målvaktens vänstra kryss. Skottet föregicks av ett fint kombinationsspel från Broberg och Besara, den senare startade för första gången för ÖSK allsvenskan. Tyvärr så var det en kvittering då en grov markeringsmiss i hemmaförsvaret minuten innan lämnade Falkenbergs Jesper Karlsson ensam i boxen som med en snygg cykelspark gav gästerna ledningen. Oavgjort i halvtid där ÖSK ägde bollen och gästerna försökte kontra och satsa på fasta situationer.
Svartvitt ägde bollen och hade ett stort bollinnehav under hela matchen. De trillade boll snyggt och i sidled men kunde ändå komma till avslut. Tyvärr drog Ajdarevic en baksida i 21 minuten och får ägna landskampsuppehållet till rehab, gissningsvis effekter av OS-äventyret och det höstrusk som matchen spelades i på Behrn inför 5012 huttrande fotbollsfantaster.
Andra halvlek uppvisade samma målmönster där FFF tog ledningen genom ett skott i 59 minuten som tog på en offsideliggande medspelare och gick in i mål. (efter att sett målet på teve ser man att Rodevåg låg! onside). Efter en domaröverläggning godkändes målet då den i offsideposition liggande spelaren nog inte bedömdes som aktiv. Gissa vem som bokfördes för den baljan, Rodevåg så klart. Men ÖSK repliken var blixtsnabb och för dagen hete Besara vinklade in kvitteringen i anfallet efter direkt på avspel i 62 minuten. Både kvitteringarna kom efter snyggt, effektiv och snabbt spel där flera spelare kombinerade sig genom ett trögt Falkenbergsförsvar. Mer sånt vill vi se på Behrn.
   Segermålet hängde i luften även om Falkenbergs omställningar inte var helt ofarliga mot slutet men till slut kom det förlösande 3-2 målet då Sema nickade in målet som gav Sport en efterlängtad trepoängare på hemmaplan. Den första på mycket länge. Sport hade lekande lätt att kvittera men svårt med spelet! och hamnade i sidledspel gång efter annan. Nordin, Besara och Omoh kvitterar ut ett lite högra betyg än många andra även om RÅP och Viktor Sköld kämpade och slet i det iskalla regnet på Behrn.
   En unik situation som jag aldrig mött på en fotbollsplan förut var när innerbackarna i FFF blev osams om markeringen och blev uppläxade av domare Jonas Eriksson. En situation som gladde hemmapubliken. En riktig karaktärsseger för ÖSK som inte fick spelet att stämma men ändå klarade av att bärga tre poäng. De första på hemmaplan sedan 15maj då man lurade Elfsborg på alla tre poängen. Nu kan vi se fram mot en poängrik höst, det är i alla fall vad bloggen hoppas på nu när vi tar landskampsuppehåll.