måndag 1 augusti 2016

Malmö FF

   Di himmelsblå är på besök på Behrn, de senaste årens klart bästa allsvenska lag trots guldmissen förra säsongen. När Malmö och IFK Göteborg kommer på besök känns det som att det är en annan typ av klubb på besök. En annan sorts inställning, hårdhet, professionalitet och med det också krav på spelarna att prestera. Kanske är det just därför som ÖSK brukar kunna göra bra matcher mot dessa två lag, framförallt på hemmaplan. ÖSK får då slå ur underläge.
   Eftersom transferfönstret står på vid gavel och byten mellan lagens frysboxar pågår för fullt är det oroligt i spelartruppen i ÖSK och det gäller för Axén och hans lag att närma sig matchen på ett professionellt sätt. Dessutom har storebror Ajdarevic åkt iväg på sitt OS-äventyr och saknas därför i elvan. Spännande att se vilka konsekvenser det ger och hur tränarna löser den utmaningen. Tur att Nordin är tillbaka efter sin avstängning.
   Bloggen minns annars de många fighter mellan lagen genom åren, ofta målsnåla tillställningar. Kommer ihåg Bosse Larsson, utsedd till Sveriges fulaste fotbollsspelare på sin tid. Oklart om det berodde på hans utseende eller spelstil!? En fantastisk mittfältare i MFF och svenska landslaget. ÖSK har också exporterat skyttekungen Niklas Skoog till Skånelaget som blivit en kultfigur i Malmö. En Örebroexport som lyckats som spelare i MFF, men mindre bra som sportchef, är Forwardprodukten Hasse Borg som landade i MFF efter sitt proffsäventyr i Tyskland. Synd att han aldrig kom tillbaka till Närkemyllan som spelare.
"Di blåe"  Foto: ÅJ
   Redan i den tolfte minuten tvingas ÖSK till ett byte av högerbacken Daniel Björnquist. En vådlig luftfärd över den egna målvakten resulterar i en fotskada. Med två högerbackar på bänken överraskar  Axén med att plocka in Martin Broberg som högerback. Oväntat och det resulterar i att Broberg får priset som bäste ÖSKare. Lite symptomatiskt för ÖSKs insats idag. 
Snart Pridevecka i Örebro. Foto: ÅJ
   En annan vink om hur det skulle gå var när Nordin efter en kvart fick kanonläge någon meter utanför straffområdet med sin vänsterfot. En snedträff som nätt och jämnt gick ut över kortlinjen. Matchen igenom skapade ÖSK bra chanser som sumpades av många spelare med felträffar, illa riktade skott, strumprullare och nickar långt utanför målramen. Nya killarna Sköld och Omoh missade, RÅP, Nordmark och Sema var taffliga i sina avslut. Känslan var att hemmalaget saknade sin OS-resenär och Nordmark kunde definitivt inte fylla luckan. Skölds och Omohs insats lovade gott inför framtiden när motståndet inte håller samma höga kvalité. Spelet i djupled med instick bakom backlinjen lyste med sin frånvaro idag hos hemmalaget, synd när det finns så snabba spelare i laget. Två av målen kom på fasta situationer, en straff och en hörna. Hörnmålet får Oskar Jansson ta på sig då han inte avdelat någon utespelare på första stolpen. En detalj som MFF noterade och utnyttjade.
   Det var länge sen ÖSK förlorade kampen om innermittfältet men idag var de chanslösa mot Lewicki och Christiansen i Malmö. Resultatet 0-3 var tyvärr odiskutabelt även om MFF inte skapade så många chanser. Tyvärr så har sport ett tufft program den närmaste tiden och med flera spelare avstängda i nästa omgång Nu är det bara att glömma den här matchen och hoppas på den starka hösten som ÖSK alltid brukar åstadkomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar