fredag 16 september 2016

GIF Sundsvall

Allsvenskan har startat om efter Janne Anderssons första landskampsuppehåll. Första hemmafighten för Sport är mot Giffarna från Sundsvall och ÖSK har revansch att kräva från vårens 3-2 förlust på Norrporten arena.

Första hemmamatchen som jag missade se live för säsongen. Kanske lika bra det. Giffarna kvitterade i slutminuterna efter att sport vände ett underläge då norrlänningarna tagit ledningen redan i 7 minuten. ÖSK vände genom mål av Besara, Omoh och Broberg på straff. Med lite flax reducerade Sundsvall till 3-2 i 61minuten och tog sedan över matchen och ÖSK avslutade ängsligt och lyckades aldrig få fast bollen högt upp i planen. Istället lyckades Giffarna ta tillbaka bollen och sätta press på ÖSK. En enda bra chans för Sport den sista halvtimmen innan GIF Sundsvall på en tveksamt dömd straff reducerade i 89 minuten.
Fulstream utan ljud var ett symptomatiskt sätt att se den här matchen. Tyvärr såg jag ingen höja sig över mängden möjligtvis Broberg medan Besara hade svårt att fylla tomrummet efter skadade Ajdarevic och avstängde Gerzic.