söndag 23 oktober 2016

Helsingborg IF

Kärnan i Helsingborg commons.wikimedia.org
   Dagens gäster på Behrn Arena har haft en tung säsong och befinner sig på kvalplats, trea från slutet,
i allsvenskan. Henrik Larssons karriär som spelare var framgångsrik och succéfylld men som tränare har han haft få eller inga framgångar. Ofta har lag under hans ledning hållit hus i de nedre regionerna av serierna och årets upplaga av Helsingborg är inget undantag. Just nu är inte kontraktet säkrat i teorin men i praktiken verkar det som om laget får spela kval mot trean i superettan, i nuläget Halmstad BK.
   ÖSK lyckades äntligen med att vinna nu senast hemma mot Kalmar och fick sin första trepoängare sedan augusti. Nu har Sport fortfarande en liten chans på en fjärdeplats och det sista som överger fotbollsspelare är hoppet. Läser också i det lokala bladet att ekonomin är bättre än på väldigt länge. Det är ett resultat av alla spelaraffärer där största vinsten gjordes på försäljningen av målvakten Jacob Rinne till belgiska Gent. Vi får väl se vad som händer när silly season startar senare i höst om ÖSK kommer att göra ytterligare spelaraffärer och om fler spelare kommer att lämna truppen. Affärsverksamheten är nog inte riktigt slut för året är min känsla.
Så här års är inte publiken speciellt fulltaligt för ett lag i ÖSKs tabellsituation. Vädret är fuktigt och råkallt så jag hoppas att spelet värmer mer den här gången än senast mot Kalmar.
   Jag hoppas att Victor Sköld håller krutet torrt denna höstliga eftermiddag och smäller in några bollar i nätet. Vem skall annars göra målen? Mike Sema som leder den interna skytteligan på åtta strutar är avstängd efter tre varningar och tvåan i skytteligan Daniel Gustafsson såldes till Elfsborg i somras. Kalle Holmberg sedan en tid i IFK Norrköping ligger också fortfarande högt upp i målligan är bevis på ÖSKs svårigheter att göra mål. Besara och Ajdarevic på fyra baljor var hoppas jag tar tag i målskyttet annars.
Glest och kallt på Behrn Foto ÅJ
   Svaret på vem som tar hand om målskyttet idag är; ingen. Varken i ÖSK eller Helsingborg. En
mållös match där en mållös publik på 4680 fick bevittna ett tamt och ointresserat hemmalag spela boll mot ett gäng Helsingborgare som parkerat bussen framför sin fästning. Regnet hängde i luften på ett råkallt Behrn och de få gånger som spelet behövde uppmärksamhet duffade bandyapplåderna på glest besatta läktarna.
   Sport började anstränga sig något sista kvarten i första halvlek där man trots ett stort övertag i bollinnehav inte åstadkom någonting. Den halvleken var något bättre än sist mot Kalmar men det var marginellt. Cynikerna på sittplats undrade varför svartvitt bara spelade på vänsterkanten och undrade om Broberg inte fick vara med bara för att han inte skrivit kontrakt inför nästa säsong. Just nu är han inte bra heller.
  Under hela matchen springer Sköld offside lika många gånger som Kamara, det vill säga alldeles för många gånger för att det ska vara ok. Under andra halvlek kom publikfavoriten Omoh in och satte lite fart på spelet men han presterade inte mer än några missriktade inlägg förutom de obligatoriska bollkonsterna långt ute på vänsterkanten. Astrit har glömt formen och känslan i Brasilien och har varit en slät figur sedan OS även om han vinner många höjddueller idag.
   Bäst idag var Brendan Hines-Ike, Nordin och RÅP. Den senare kämpade och slet och genomförde några djupledslöpningar som påminde om vårsäsongens lyckade raider. Inte ens de som spelar för nytt kontrakt ansträngde sig något extra. Dagens största överraskning kom annars då dagens bästa ÖSKare utnämndes. Nahir Besara fick priset, det måste varit hans svåger som satt i juryn!
   Med tanke på vädret och spelet är det mycket som talar för att laget får klara sig utan mig i sista matchen mot Östersund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar