onsdag 12 oktober 2016

Kalmar FF

   Så är det dags för bröderna Ring att mötas igen. Om nån av dom kommer att få starta matchen är just nu osäkert men Adolfsbergsbröderna är laddade till tänderna för att visa tjocka släkten vem som är bäst i familjen. Jonathan hos Kalmar och Sebastian i hemmalaget.
   Annars har ÖSK väldigt få gemensamma nämnare med Kalmar FF. Just nu är lagen arga mittenkonkurrenter i tabellen och dagens vinnare lär komma högst upp i årets allsvenska av de två. Sport har varit en stor besvikelse för sina supportar den här hösten och det är uppenbart att sommarfönstrets trafik med sju spelare in och fyra ut har gjort att laget varit tvingade att börja om när det gäller lagbygget. Trots alla dessa nya spelare saknar laget fortfarande en striker eller avslutare. Där har tyvärr inte Viktor Sköld lyckats leva upp till den rollen. Dessutom lider laget av obalans där offensiven satts i första rummet och alldeles för många spelare sliter och drar i taktpinnen. Flera spelares, läs Ajdarevic, Gerzic och Besara, offensivlusta går tyvärr ut över det kollektiva försvarsspelet.
   Frågan är om Axén hittar rätt i balansen innan allsvenskan 2016 är över? Det allsvenska kontraktet är i praktiken säkrat med fem omgångar kvar och tyvärr är toppkänningen sedan flera omgångar försvunnen. ÖSK har en teoretisk chans på en fjärdeplats fortfarande, men troligare är en slutlig sjätte eller sjundeplats när årets allsvenska summeras.
   Första halvlek var en veritabel gäspning och det verkade som om sport redan avslutat säsongen. Spelarna såg ut att vara helt ointresserade. Kalmar ägde bollen så deras ledningsmål var logiskt.  ÖSK-Ring stod för en rejäl markeringsmiss i 19 minuten och Kalmar stod sedan för allt spel i första. I 41 minuten presterade ÖSK sitt första skott på mål och lyckades därefter få ytterligare tre farligheter de sista fyra minuterna av första halvlek.
  I andra kom ÖSK ut som ett helt nytt lag och luggarna låg bakåt på hela laget för Axéns hårtork gick nog varm i pausvilan. Borde gjort i alla fall. Redan i 47 minuten skottade Nordin, som dittills varit bäste ÖSK-are, in reduceringen på pass från Viktor Sköld. Helt plötsligt var första halvlekens burop ersatta av uppskattande applåder från de 4800 närmast sörjande i hemmapubliken. När sedan Sköld i alla fall tillfälligt hade en av sina ljusare stunder i matchen då han i 68 fick Kalmars mittback utvisad för att sedan i 79 minuten på pass från Sebastian Ring fick sätta sports ledningsmål och sitt eget första allsvenska spelmål för ÖSK. En distinkt höger i nät.
Idag ställde Axén upp med en trebackslinje där Broberg agerade någon sorts mellanting mellan back och ytterhalv. Axén fortsätter den offensiva satsningen och vågar verkligen med ett bollskickligt mittfält fortsätta utmana de defensiva påtryckningarna från publik och media.
Trots den offensiva matchplanen dröjde det till 41 minuten innan ÖSK hade ett skott på mål. Många var griniga och osynliga i hemmalaget och endast Nordin försökte i första.
 Det räcker inte riktigt att vara ett skönt gäng på träningarna utan laget måste också kavla upp ärmarna på match. Omdömet på läktarna från "experterna" var inte nådigt efter första 45.
Matchen mellan bröderna Ring slutade oavgjort där lillebror spelade upp sig i andra med bland annat en läcker framspelning till ledningsmålet för Sport.
   Bäst betyg i dagens match får Nordin, Jansson i målet samt Almebäck som höll ihop det hela därbak i skadade Moberg frånvaro. Framåt slet Sköld sedvanligt och inbytte Ayaz satte myror i huvudet på smålänningarna.
Nästa vecka är det ärret match igen på Behrn. Tre nya friska poäng tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar