söndag 5 mars 2017

Cupgruppfinal

   Häcken från Hisingen i Götet hade ett övertag inför dagens gruppfinal i Svenska cupen på Behrn arena. Både Häcken och Sport slog programenligt gruppens slagpåse, division två laget Norrtälje, med stora siffror. Häcken snodde åt sig en fördel mot ÖSK genom att vinna mot gruppens fjärde lag, Åtvid, medan ÖSK inte lyckades stänga sin hemmamatch mot östgötarna som klarade oavgjort med en sen kvittering. De här resultaten gjorde att Häcken blir gruppsegrare med vinst och oavgjort medan ÖSK är tvingade att vinna dagens drabbning på ett vintrigt och gråkallt Behrn.
   För er som vill läsa om förra årets oavgjorda fight på Berhn mellan lagen i allsvenskan kan göra det här. Det var episk match men ger en bild av läget i hemmalaget den 17 juli 2016.
   Man får heller inte glömma att Häcken är regerande cupmästare vilket ger dom en psykologisk fördel. ÖSK å sin sida är fortfarande mitt i lagbygget och gjorde en meriterande värvning så sent som i fredags med franske mittbacken Damien Plessis. Just nu saknas en sista utlovad pusselbit i form av en striker och firma Axen/Käll har några veckor på sig att komplettera med den kanske viktigaste och mest efterlängtade spelartypen.
Klassisk bandymössa värmer bloggen. Foto JNL
Värmande halsduk krävdes. Foto: ÅJ 
   Så såg förutsättningarna ut när lagen kom ut på plasten i Örebro. Inför 1200 stelfrusna fotbollsfantaster delade lagen på poängen och därmed blir Häcken gruppsegrare och går vidare till kvartsfinal medan ÖSKs cupäventyr säsongen 2017 är över. Annars började Sport bäst då Nordin Gerzic, lagkapten för dagen, knorrade in en frispark otagbart för Häckens målvakten redan i åttonde minuten. Repliken från göteborgarna kom i 30 minuten då Emil Wahlström vinklade in en hörna med pannan. Bollen skar som en kniv genom trafiken framför målet och letade sig in i maskorna baka en skymd Jansson.
   Därmed var målfabrikationen slut för dagen. En av förra årets största synder, baklängesmål på fasta, återupprepades alltså med ödesdigert resultat. Några minuter senare får sedan Nordin köras ut på bår med en underkroppsskada och halvleken spelas av utan chanser från något av lagen.
   Överraskande blir då att andra halvleken bjuder på en öppen, chansrik och välspelad fotboll. Hemmalaget har flest och bäst chanser att vinna matchen även om Crespo Kamara har ett friläge som Oscar Jansson räddar med  en snygg parad.
   Omoh och Ayaz är två vindsnabba yttrar som ÖSK i mångt och mycket använder för att slå inlägg och komma runt med på kanterna men de är allt som oftast för snabba för sitt eget bästa och snubblar många gånger bort bollarna istället för att göra något kreativt. Det ser bra ut när de lyckas men det är lite för sällan. Ring har en härlig offensiv vänsterfot och Hines-Ike och "Iron-Ike" spelar tätt och tufft i mittförsvaret. Mårtensson tog över efter skadade Gerzic som pådrivare och spelfördelare och kunde blivit matchvinnare om krutet varit torrt och riktningen på skotten varit något bättre.
   Bloggen vill i vanlig ordning få en förstärkning till truppen i de offensiva delen. En målskytt som ger spelet mer variation och som gör att laget inte blir lika lätt att läsa. Bloggen saknar också den där lilla extra kryddan till anrättningen som gör att laget blir en attraktion i allsvenska, känns fortfarande som att årets ÖSK är mellanmjölk.
   Nu blir det nya tag och Sport får koncentrera sig på allsvenskan och att spela samman laget med de nya kuggar som kommit och den anfallsförstärkning som förhoppningsvis är på väg. Detta gör att vi kan höja temperaturen på Behrn inför allsvenska.

#eyravallen #ÖSK #nasportInga kommentarer:

Skicka en kommentar