söndag 7 maj 2017

Djurgården   Djurgården är på besök i Gnällbältet, eller kanske skulle det vara Jurrasic Park då detta årets värvningar i 08-laget har framtiden bakom sig. Före detta landslagsspelarna Isaksson, Källström och Olsson har mängder av meriter och landskamper under bältet. Den stora frågan är bara vad dom kan göra för blåränderna när de besöker Behrn mer än att locka storpublik till arenan. Hittills är deras poängskörd lika stor som ÖSKs, nämligen 8 poäng var.
   Järnkaminerna inledde förra året på Behrn och tog en överraskande seger mot hemmalaget. Ett svartvitt som då var tippat av den lokala expertisen att bli världsmästare, minst, efter en bra försäsong. Men det var då.
   I DIF har man Magnus Eriksson som toppar skytteligan och i vass form och blir en utmaning för ÖSK försvaret. Sports egen topp, Kennedy Igboananike, är avstängd för en märklig armbåge som han utdelade mot AFC United. Det återstår att se hur Game of Thrones Axen formerar offensiven i Kennedys frånvaro.
   I den än så länge poängjämna allsvenskan har ÖSK rutschat ner till elfte plats i tabellen efter att hängt med i toppen mot all logik i fem omgångar. Med ett spel som var taktiskt nästintill perfekt lyckades Sport med konststycket att spela jämnt mot svenska mästarna. Men en tveksam straff som dessutom slogs mitt i mål och en strumprullare gav tre poäng till Malmö FF. Faktum är att det var ÖSKs bästa match hittills och med lite tur hade svartvitt kunnat få med sig tre poäng från Skåne. Sport känns som ett lag på väg mot formen.
   Djurgården kom till spel utan avstängde Källström och skadade Olsson. Däremot visade Magnus Eriksson och Gustav Engvall sig från sitt bästa spelhumör. Duon ordnade två baljor i första halvlek varav den andra på övertid. Mellan målen gjorde Andreas Isaksson en jätteräddning på Nordins perfekt avvägda frispark, en räddning som visade sig vara matchavgörande då ÖSK så smått var på väg in i matchen. Isaksson sträckte ut sina två meter och gjorde en fantastisk enhandsräddning på en boll som var på vägen in i hans högra kryss. Bra räddning, bra slagen frispark. ÖSKelvan var också därmed slagen, framförallt när Djurgården ökade på i andra till både 3-0 och 4-0. Det första målet av Engvall som därmed blev tremålskytt.
   Sport å sin sida hade förtvivlat svårt i offensiva tredjedelen hela matchen, stundtals gick spelet i alla tredjedelar av planen knackigt. Byten och skador gav en orytmisk match för hemmalaget som tvingades till byten och omstuvningar som gav osäkerhet och uppgivenhet i laget där killarna på plan visade sviktande karaktär och vissa spelade utan ÖSK-hjärta. Domaren blev föremål för mycket gnälla av hemmalaget som tappade focus och kom i bästa fall in som trea i närkamperna mot ett för dagen taggade Järnkaminer. På mittfältet spelade en fd ÖSKare i form av Mr Walker som styrde och ställde som en mittfältets Fantom. Han måste känts sig som hemma på flera sätt då 08-orna även var överlägsna på läktaren då flertalet av de 9271 var tillresta och röststarka Stockholmare.
   I ÖSK glimtade Omoh, Nahir och Nordin till med små bra prestationer medan Rogic höll ÖSK-fanan högst idag i hemmalaget. Bakåt räddade Jansson ifrån ytterligare förnedrande baklängesmål. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Hoppas Game of Thrones Axen kan gjuta mod i sina lirare inför nästa nollåtta-möte mot AIK borta.

 För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar