Sirius är den av årets nykomlingar som hittills gått bäst i allsvenskan. Eftersom bloggen är närking säger bloggen hittills för allsvenskan är lång och mycket händer på den trettio omgångar långa serien.
Toppen mot botten på Behrn arena för det verkar som om serien fått karaktär, topp respektive bottenlag och en stor mängd mittenlag. Men vem trodde att Sirius skulle vara ett topplag efter en tredjedel av årets allsvensk, det är en överraskning. Mer väntat hos fotbollssveriges experter är att Sport sladdar i serien, tyvärr får ÖSK inte många sympatier från landet i övrigt.
   Kennedy Igboananike gör comeback efter en kontroversiell avstängning och bloggen hälsar välkommen tillbaka med en förhoppning om att nigerianen inte tappat för mycket matchtempo. I Sirius gäller det att hålla koll på hela laget som fortfarande går på entusiasmen av att vara ett allsvenskt lag.
Sirius
   ÖSK å sin sida har problem med anfallsspelet, men även försvarsspelet och mittfältsspelet hackar. Med andra ord skulle väl sakernas tillstånd vara bättre i laget, men bloggen är en av de sista som ger upp. En titt i skytteligan inför omgången för allsvenskan ger dubbla djurgårdare i topp men på delad andra plats finns Crespo Kamara och på delad tredje ligger Kalle Holmberg. Dessa två ÖSK-försäljningar har gjort fler mål än vad svartvitt lyckats åstadkomma som lag så här långt i allsvenskan. Det här är något som svider i ett ÖSK-skinn mer än försommarsolens obarmhärtiga strålar.
   Den här gången kan bloggen inte vara fysiskt närvarande i första halvlek på Behrn arena utan måste förlita sig på digitala rapporter vilket kan förklara de sparsamt återgivna initierade kommentarer från gubbhyllor och parkeringsplatser. När bloggen ansluter i paus till de 5622 på läktaren är omdömet om den första halvleken att den varit årets bästa från svartvitts sida. En snygg nick vid första stolpen av Igboananike gav ett hemmaål samt en straff för Sirius som bara domaren såg av alla på Behrn som Jansson gör en snygg räddning på.
   Andra startar ÖSK med självförtroende och det bättras på ytterligare när Mårtensson bredsidar in
2-0 vid första stolpen i 57:e. Sport har med målen fått lite andrum och vågar spela ut utan att vara så ängsliga och en felpass är inte längre så ödesdiger. Detta trots att timingen i passningar långt ifrån alltid är rätt eller hittar avsedd adress. En arbetsseger helt klart och självförtroendet fick sig en rejäl boost i rätt riktning. Men det gäller att hålla fokus hela matchen och inte släppa till i slutet. Fortfarande måste hemmalaget lära sig att en halvlek är 45 minuter och en match är 90 plus tillägg. Laget har en förmåga att släppa till onödiga kvitteringar och chanser för motståndarna i slutet av matcherna.
   Sirius var en besvikelse efter en stark inledning av serien och verkar vara en dalande stjärna i den allsvenska tabellen. Reduceringen med sju minuter kvar är en otroligt snygg frispark där Jansson är helt chanslös. Nordinklass på den knorren.
   Vid slutsignalen går det inte att ta miste på den glädje och lättnad som finns hos hemmaspelarna och Kubanerna över tre poängen och alla nervknutar som släppte på Berhn den här kvällen.
Igboananike och Jansson var kvällens bästa i hemmalaget, men alla skall ha heder av en kämpainsats denna ljumma försommarkväll. Mera sånt önskar bloggen.

För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.