onsdag 17 maj 2017

Giffarna

   Idag hade vi framför oss ett nervöst bottenmöte där två lag spelade på ångestens arena. Svartvitt har problem med anfallsspelet, säger Game of Thrones Axen innan matchen. Då säger bloggen att vi har problem med försvarsspelet som efter 8 omgångar släppt 14 bollar bakåt. Innebär att hemmalaget för dagen har stora problem med spelet. Gissar också att självförtroendet blivit rejält kantstött. Bloggen saknar, förutom en giftig målskytt och form hos de offensiva gubbarna i laget, en fältherre som drar med sig de övriga i laget på planen och klarar av att höja moralen och vända underlägen till poäng eller seger. Mårtensson var skadad och Kennedy avstängd men i övrigt fanns endast ett nyförvärv i uppställningen mot AIK, det ser onekligen tunt ut på spelarfronten. Kanske Axen/Käll skulle våga satsa ungt och hemvävt i en match?
   Vi får se vilka ekonomiska muskler som kan komma Sportklubben till del under sommarfönstret. I tabellen verkar ÖSK nått sin position utifrån kapacitet för närvarande och de fem lag som kamperar på de fem sista platserna i allsvenskan just nu verkar vara den kvintett som kommer att göra upp om nedflyttning och negativt kval. Bloggen hoppas innerligt att vi kommer att gå segrande ur denna batalj när slutsignalen för allsvenskan 2017 ljuder i höst.
   Verkade som om Sport stod upp ganska bra på Friends senaste omgången mot AIK då svartvitt hade ett procentuellt övertag i bollinnehav. Sport vann hörnstatistiken överlägset men där tog det roliga slut. Lästa matchrapporten och märkte att dussinet hörnor framåt inte gav någonting och spelövertaget endast var en chimär då Stockholmsgnagarna hade minst lika många vassa chanser som svartvitt. Det är uppenbarligen skillnad på att äga boll och att göra något vettigt av den.

 Sundsvall sämst på att köra bil enligt en undersökning. Och fotboll?
Foto: Sundsvallsbladet
  Dagens motståndare GIF Sundsvall har alltid spelat med oddsen och vädrets makter mot sig men är kämpar med pannben. Bloggen önskar att Sport kan visa något av detta pannben idag på hemmaplan även om Kennedy och Mårtensson fortfarande saknas. Bloggen hoppas Axen släppt Kennedyaffären vid det här laget, då han måste gå före som en positiv ledargestalt nu när det saknas en ledare på planen.
   Redan i halvtid börjar bloggens läsare fundera på vad som dagens inlägg kommer att handla om.  Efter matchen konstaterar bloggen att det finns många sätt att spendera 90 minuter på trevligare sätt än att se på dagens match. Några exempel är att dra ut visdomständer utan bedövning. Se på när färg torkar och titta på när vatten fryser till is.  Dessa nittio minuter kommer aldrig att komma tillbaka till bloggens liv. De är för alltid borta.
   I nittio minuter betraktar bloggen tillsammans med 5194 olycksbröder och systrar två bussar som står parkerade. Det är gåfotboll helt utan tempo och vilja till anfallsspel. Rädslan att förlora en poäng är väldigt mycket större än vilja att vinna tre poäng. Första halvlek har två skott på mål, ett för vardera laget. Besara får iväg en kinapuff mitt på målvakten som tappar bollen, men fångar den igen innan någon ÖSKare hinner fram på returen. I 42:a minuten tappar ÖSK boll mitt på egen planhalva och då får Sonko Sundberg iväg en häxpipa som fladdrar och far in vid Jansson stolprot. Ridå!
Efter en hårtork av Axen i halvtid rycker ÖSK upp sig något första kvarten av andra när så mittbacken för dagen Damien Plessis orsakar en frilägesutvisning och ÖSK får spela sista halvtimmen med tio man. Tyvärr ser fransmannen trög och orörlig ut i spelet för dagen och utvisningen är solklar.
Med tio man får sedan Sport inte tag i bollen utan Giffarna rullar ut hemmalaget och lyckas också få in en andra boll i hemmanätet.
Hemmalaget spelar uppgivet och det smittar av sig på hemmaklacken och hemmapubliken och de enda som är nöjda är 25 tillresta Träbaroner i Sundsvallsklacken. På läktaren börjar man prata om nya nyförvärv och misslyckade värvningar men även förtroendet för Game of Thrones Axen börjar svikta.
   Nu gäller det för ÖSK att hitta positiva delar i spelet och bygga på det, samtidigt som laget måste börja spela för ära och klubbmärket. Blåställ på och bänka lyxlirarna, för det finns några.
Oscar Jansson i målet räddar svartvitt från ett målmässigt större nederlag och Arvid Brorsson är en frisk fläkt när han kommer in i andra halvlek på mittbacksposition.

   För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar