onsdag 3 maj 2017

Paris


Engelsk bokhandel i hjärtat av Paris. Yippie
    Efter många om och men fick bloggen äntligen åka till Paris. Två terrordåd kom vägen och det fick bli besök i London istället. Fram till nu har bloggen hållit London som den bästa huvudstaden men nu är Paris en allvarlig utmanare om titeln. Det kommer att krävas flera resor till båda städerna för att kora en segrare.
Petit Déjeuner,  kaffe och croissant


Kan det vara Afrodite, tro?
   Staden vid Seines strand gjorde inte bloggen besviken och tempot var högt för att hinna med att se det mesta av det som planerats. Pere Lachase-kyrkogården besöktes i trettiograders värme. Museer avverkades och till slut gick bloggen och gäspade och sa "å där hänger en Picasso, gäsp". Det konstnärliga överflödet var överväldigande och bloggen gjorde också en spaning om kvinnobröst vilka fladdrade och for fram och tillbaka för vinden och var framträdande på skulpturer. "Bara manliga konstnärer, eller hur?" som en bekant sötsurt anmärkte vid min hemkomst. Nja, det klart men, det kanske finns en djupare innebörd än vanlig gubbsjuka vill jag gärna tro men det får bli en annan spaning.


Picasso gillade kvinnobröst han.Sacre-Cour i Montparnasse
Kyrkan är ett minnesmonument från franska-tyska kriget. Färdigställd lagom till Första världskriget!
Jim Morrisons gravsten
En av alla celebriteter som funnit sin sista vila på Pere lachase kyrkogårdenGamla Parisare i katakomberna, 5 miljoner för att vara exakt.

Bloggen återvänder gärna och tar mer bilder då alla ovan är knäppta av bloggen.


Paris får tio Markaskogar av tio i betyg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar