söndag 10 september 2017

Malmö FF

Hela Malmös lag
   Redan klara seriesegrarna Malmö FF? kommer på besök till Behrn som första gäster efter ett landskampsuppehåll. Malmö som fortfarande lever på boosten från det lyckade Champions legue  spelet häromåret har allt i egna händer inför den allsvenska avslutningen. Malmö som är att betrakta som allsvenskans Joakim von Anka har med sina pengar möjlighet att värva de bästa spelarna som finns tillgängliga och de pengarna får hela tiden påspädning genom dyra spelarförsäljningar. På den ekonomiska planhalvan spelar bara de övriga storstadslagen AIK, Djurgården IFK Göteborg och i viss mån Hammarby. Allsvenskan börjar alltmer likna de övriga europeiska ligorna där ett fåtal penningstarka klubbar alltid ligger i topp och de övriga lagen agerar utfyllnad för att någon enstaka säsong lyckas sticka upp och utmana. Precis som IFK Norrköping gjorde 2015.
   ÖSK avslutade med två bottennapp innan landskampsuppehållet. Två svaga insatser som belönades med noll poäng och möjligheten för Sport att ta sig upp på medaljplats anser bloggen vara minimal, det krävs nästan segrar i alla matcher som är kvar av säsongen. Dessutom har Sport nästan redan tillräckligt med poäng för att undvika kval och nedflyttning. Bloggen hoppas då att nya tränarduon Kjäll och Bäckström hittar motivation för spelarna att plocka nödvändiga poäng för en snygg avslutning på säsongen.
   Bloggen har lite svårt att förstå alla turer på tränarsidan i Sport mitt i säsongen och de två senaste förlusterna får nog ses som en reaktion på all turbulens i tränarfrågan. Bloggen som är en utomstående betraktare finner klubbens agerande mycket märkligt men inser sin begränsning vad gäller informationsinhämtningen.
   Skåningarna och Närkingarna har en förmåga att göra resultatmässigt jämna matcher och bloggen hoppas på det även i dag. Malmö saknar en kvintett avstängda och skadade startspelare medan hemmalaget den senaste tiden haft hela truppen i ordinarie träning vilket är ovanligt för ett elitlag.
*
   Gudomlig rättvisa har skipats. ÖSK tappade en 0-1 ledning i våras nere i Skåne och nu blev det samma visa igen fast tvärtom sedan Sport kommit igen från ett 0-1 underläge i 49:e minuten. Malmö gör ett snyggt mål efter en hörna som ÖSK inte riktigt lyckas ta hand om trots två möjligheter att rensa högt och långt eller spela bort bollen med adress. Bloggen ser en stor skillnad mellan lagen i att MFF är trygga med bollen medan ÖSK använder sig oftare av rensningar utan mottagare.  MFF vinner närkamper och är mer aggressiva men spelar också rejälare medan hemmalagets spelare mest vill påkalla domarens uppmärksamhet att han missat att ge Sportspelarna en frispark.
   7224 på läktaren ser ett ställningskrig i första halvlek som har gott om dåligt med målchanser. ÖSK vaskar fram några halvchanser. Bloggen ser några nya taktiska dispositioner i svartvitt när nya tränarparet Kjäll/Bäckström gör allsvensk debut. Mållöst efter första halvlek men ändå underhållande första fyrtiofem. Gissar att den taktiskt drivne Kjäll kommer att spela mer disciplinerat med laget än den mer känslosamme Axén.
   Efter MFFs ledningsmål har ÖSK betydligt mer boll än skåningarna, men MFF spelar taktiskt och låter ÖSK hålla i bollen. I 61:a minuten kämpar Nordin Gerzic in en hörna på bortre stolpen och under den närmaste kvarten dominerar svartvitt och stjäl bollen från di himmelsblå högt upp i banan och ÖSK vaskar fram flera farligheter varav en nog skulle resulterat i straff. I alla fall om domarna haft bloggens position på läktaren bakom målet. Pressen ger inget resultat för hemmalaget utan istället tappar laget orken och krampen kommer närmare hemmavaderna och MFF får en farlig frispark som de slår i ribbans underkant och studsar sedan ner en decimeter framför mållinjen. Mycket snyggt och värd ett bättre öde.
   En bytesbonanza i båda lagen under sista tio rycker sönder spelrytmen. Men i 92:a minuten får inhoppare Omoh tag i bollen och levererar en djupledsboll till Kennedy som slår in bollen parallellt med mållinjen bort till finske inhoppare Petteri Forsell som spelar snett inåt bakåt där Nahir Besara till slut får ordning på ben och boll och tre ÖSK-poäng är ett faktum. En sån skön seger för hemmalaget gör att allt är förlåtet och hoppet om en stark ÖSK-höst verkar bli en realitet.
    Nordin Gerzic, Johan Mårtensson, Filip Rogic och Brendan Hines-Ike kvitterar ut högst betyg från bloggen men ingen föll ur ramen denna match då hela laget verkligen tagit på sig blåställen från matchminut ett. Mera sånt från de svartvita och det kommer bli en rolig höst.

För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar