lördag 22 september 2018

Bortamatch för ÖSK och bloggen

Bloggen på hemmastå på bortaplan! Foto: Svägerska
   ÖSK spelade idag på Borås arena, som för övrigt är helt ihopbyggd, och bloggen var för en gångs skull närvarande på bortagräs. Ett stopp i Borås slutar sällan lyckligt för svartvitt och den här matchen var inget undantag. 1-0 som både halvtidsresultat och slutresultat efter en distinkt bollträff vid Janssons vänstra stolprot från anfallare Obasi i Elfsborg i 34:e minuten. En markeringsmiss av svartvitt när Elfsborg kom runt på en av kanterna och spelade inåtbakåt som så många gånger under första halvlek.
ÖSK spelade defensivt, spelade snålt, farligt och ibland slarvigt i försvaret och mer än en gång spelade man rätt i gapet på gulingar precis utanför eget straffområde som kunde vända på spelet högt i banan men i första halvlek skapade boråsarna bara ytterligare en het chans som var spegelvänd mot målet men bollen gick tätt utanför Janssons högra stolpe. Framåt under första halvlek var ÖSK uddlösa och gjorde ingen vidare reklam för spelet och sporten inför ca 4500 betalande västgötaknallar.
Ingen tur för Kubanerna idag trots att
regnbågen "slog ner i klacken."
     I andra halvlek spelade Elfsborg på resultatet något som kunde blivit ödesdigert då ÖSK fick press och spelmässigt övertag men lyckades bara skapade ett halvdussin halvchanser där ett par flipperliknande lägen i målområden som så när med lite tur resulterat i en kvittering.
   Besara försökte med viss framgång både i första och andra halvlek att styra spelet men saknaden efter Gerzic var stor. Framåt försökte Sköld lite bättre än sist, Ring kom in i halvtid och gjorde det bra samt pålitlige kämpen Rogic som hade några halvchanser under "Rogic-time."
Västgötskt föredöme Foto: Bloggen