lördag 15 september 2018

GIF på Behrn

Det är dags för ett möte i mittens rike i allsvenskan. De eviga mittenlagen Örebro och GIF Sundsvall drabbar samman på Behrn och vi får återse gamle örebrobekantingen Maic Sema som efter en kort utflykt till Indien hamnade i Sundsvall där han gjort succé med bland annat sex mål. En succé som tyvärr avbröts! av ett armbrott, så vi får se om han dyker upp på plastgräset idag. Sundsvall är än så länge det näst mest målrikaste laget i allsvenskan, bara Hammarby har gjort fler mål. Det gäller att det svartvita försvaret är på tå, speciellt när skyttekungen Linus Hallenius med 13 mål får upp farten och oroar Almebäck och de andra längst bak i laget.
It´s Rogictime again!
   I hemmalaget har Besara varit på utflykt till Qatar och försökt tjäna pengar åt både sig själv och ÖSK. Tyvärr gick affären i stöpet av lite oklar anledningar men qatarerna har uppenbarligen prioriterat att köpa in brassen Walter istället och Besara får stanna i Sport säsongen ut och Bertilsson sitter då följaktligen fast på bänken motsvarande tid. Återstår att se om Almebäck och Kennedy är redo för spel i 90 minuter om inte så hoppas bloggen att Sköld som återuppväckts från de döda håller krutet torrt och gör mål för femte matchen i rad.  Matcher mellan de två lagen är annars knepiga historier som Sundsvall oftast går segrande ur som i de tidigare årens möten på "Vallen"  2016 och 2017. Tränare Kjäll pratar om att prestationen är mest viktig men som åskådare är poängen minst lika viktig för alla vill vi ju ha Sport kvar i allsvenskan.
GIFarna till Örebro på match.  GIF: Google
   Dagens match var ännu en knepig historia mellan de båda lagen. Oavgjort hade varit mest rättvist men ÖSK fick in ett segermål till 2-1 på nick från nära håll av Filip Rogic i 94:e minuten efter ett halvt misslyckat skott från Ring. Sebastian fick bollen i bortre änden av straffområdet efter en hörna från Besara som letade sig ut till backen.
   Nordin skadad, Kennedy, Omoh och Besara på bänken gjorde publiken nervös innan match. Hur skulle det här gå? Matchen visade två lag som spelade sidled/bakåt där bortalaget hade mest boll utan att åstadkomma något speciellt farligt. Titta på färg som torkar är mer spännande! I 24:e minuten spelade Giffarna in bollen i Örebros målområde och bollen studsar som en kula i ett flipperspel på samtliga försvarares skenben innan den letar sig fram till en fristående Wilson som rullar in ledningen. Första halvleken var inte kul för oss på läktaren och spelet var lika uselt som publiksiffran på 3840 och minst lika ostämt som Kubanernas försök till sång. Tålamodsprövande och fantasilöst minst sagt både med sång, spel och publikintresse. Verkade som om alla åkt till Mora för hockeypremiär.
   Prestationen i spelet i första halvlek kan inte tränare Kjäll vara nöjd med och i andra halvlek blev det inte mycket bättre och Skölds insats för honom tillbaka till Hades. I halvtid kom Besara in i spel och vi fick svaret i 51:a minuten vad som tagit mest stryk, form ellr humör, av Qataräventyret. Då tappade han humöret och fick en varning. Hans ben verkade vara ok för i en spelvändning (kontring) i  59:e minuten spelade han snyggt fram bollen till en framrusande Bertilsson som kallt satte bollen i bortre burgavel. Målet blev startsignalen till en spelmässig uppryckning och båda lagen började skapa vassa chanser och Jansson i hemmaburen räddar laget med god hjälp av några målsumpande sundsvallsspelare.
   Tråkig, men ändå händelserik match vilket är en kombination som inte tillhör vanligheterna. Tre hemmapoäng, men en usel prestation. Publiken någorlunda nöjd till slut.
Bloggen mest nöjd med poängen, Jansson i målet och Ring på backen. Vi tackar också Besara för målpass och hörnan som det sedan blev mål på. Välkommen hem Nahir!

För övrigt anser bloggen att hela Berhn arena skall byggas in av läktare.