tisdag 25 september 2018

Sirius på vallen





Mera drag på Behrn skapar värme en kall septemberkväll. Foto:ÅJ
   Nu är det tätt mellan matcherna och höstkvällens stjärna från Uppsala är på besök på Behrn.
Sirius har två fd svartvit kämpar i sitt lag, Mohammed Saed och Robert Åhman Persson. Spelare som många gärna sett hamna i svartvitt efter sina respektive proffsäventyr. Sirius som haft en tuff säsong och som lever under nedflyttningshot men kommer nog att ordna upp ett nytt allsvenskt kontrakt till slut. Förra säsongen vann Sport med uddamålet, något som varit årets segermelodi för hemmalaget, endast Sirius har fått stryk med två mål! ÖSK tappade matchen, tre poäng och kontakten uppåt i tabellen i Borås i helgen och det gäller nu för laget att studsa tillbaka direkt och ta en trepoängare. Det finns 24 poäng kvar att spela om och bloggen hoppas att laget fortsätter att spela för varandra och för klubbmärket. En bra placering ger råg i ryggen inför nästa år och ett gynnsamt läge för att skaffa nyförvärv, för det behövs om ambitionerna om europaspel skall nås. Just nu befinner laget sig i ett placerings och poängmässigt ingenmansland i den allsvenska tabellen, men chansen finns kvar till en bra placering om bara laget vill och ger sig sjutton på det..
Lämpligt plagg ikväll Foto: ÅJ
   Nordin och Almebäck har skrivit på för nästa år och slagit an tonen inför kommande satsningar men Gerzic finns inte med på planen idag utan sparas. Istället gör Kennedy sina första nittio minuter på bra länge, han gör inget större avtryck men han var i gott (dåligt) sällskap och endast Oscar Jansson och Filip Rogic får högt betyg. Oscar gjorde matchens prestation när han gjorde sig stor på Sirius bästa chans och motade bollen när Filip Haglund var nära att näta från nära håll. Rogic kämpa enligt vanlig ordning som den tvåvägsspelare han är så förtjänstfullt.
   Flera Örebroare spelade slarvigt och ofokuserat och felpassen var vanligare än de som hittar fram till rätt adress. Båda lagen dominerar 4/6 av planen men respektive sista tredjedelen av planen är lagen larvigt uddlösa. En del felpass från Sport ger omställningar  och halvchanser för upsaliensarna.
    ÖSK spelade vilset, geistlöst och småfegt ja laget verkade nästan ointresserat trots att det är massor av poäng kvar att spela om i årets allsvenska. Tyvärr går mönstret igen från förra året att när laget tänkte sig vara klara för nästa års allsvensk så går luften ut spelet. Svartvitt får inte till det i matcher mot bottenlag eller som det är på väg att bli, bottenlagskonkurrenter. Det är helt enkelt för dåligt och saknaden av Gerzic är enorm. Mårtensson försöker fylla luckan men det hela faller platt. Matchen är lika seg och långsam som en svensk deckare. Men helt plötsligt vaknar hemmalaget till i 70:e minuten, kämpatag, omställningar, rakare anfallsspel och några småchanser men det är så dags och matchen slutar oavgjort 0-0.
En palindromsk publiksiffra på 3553 denna kalla septemberkväll och man funderar på hur många som ÖSK klarar av att locka om en och en halv månad den 11 november?

För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar