lördag 1 september 2018

ÖSK får nordligt besök


En pånyttfödd Sköld och pådrivaren Gerzic
    I senaste omgången mot Kalmar kom den efterlängtade segern. Hela sommaren utan seger och bara två inspelade poäng. Har vinden vänt för svartvitt som var ett av vårens lag i allsvenskan? Idag tar vi emot Östersund på hemmaplast och det är ett något skadedrabbat hemmalag som möter jämtarna. Kennedy har fortfarande problem med sin lårskada, Almebäck besväras av sin axelskada som stoppar honom från spel. Björnquist åkte på en lårkaka sist mot smålänningarna och har knappt tränat men tänker att karaktärsspelaren från Sköllersta står nog där på wingbacken när domaren blåser till spel. Viktor Tranberg, ÖSKs lyckade värvning från Danmark har ont i ljumskarna men spelar ändå. Ljumskproblem drabbar de grässpelare som byter till plast och han borde nog egentligen vila. Men eftersom kämpen Arvid Brorsson inte är färdig för spel riktigt än har ÖSK bara brassen Fabio da Sousa Silva att ta till men han får nog stå tillbaka för Trana trots hans ömmande ljumskar.
  Östersund å sin sida har haft en turbulent tid men verkar stå pall för förändringarna på spelar- och tränarfronten samt oron med anklagelserna om ekonomiska oegentligheter mot sin ordförande. Laget hade efter en sämre inledning av allsvenskan men repat mod och skaffat sig 33 poäng men kanske kommer det en reaktion mot ett ÖSK på uppgång.
   De senaste årens matcher på Behrn 2016 och 2017 har varit märkliga matcher mellan de båda ö-lagen och lördagskvällens fight blir inget undantag. 5337 åskådare hade trotsat lördagkvällens starttid och tagit sig ner till Behrn. Det var två lag som trillade mycket boll i sidled och såg till att det var elva spelare  på försvarssidan av bollen. Bortalaget spelade bäst i första med högt bolltempo och mycket bollinnehav. De lyckads hitta ytor mellan ÖSKs mittfält och försvar men kunde inte hitta ända fram till de vassa avsluten. Lagen vaskade under första halvtimmen bara fram var sin halvchans. Lite överraskande då att svartvitt tog ledningen i 34:e minuten då Nordin hittade fram till Viktor Sköld i offensivt straffområdet som lyckas vända och slår till på bollen och lyckas första träffa sitt andra ben vilket gör att bollen tar en snygg båge över målvakten och därmed tar hemmalaget ledningen som de sedan håller halvleken ut.
   Andra halvlek börjar med att hemmalaget återgår till gamla synder och släpper in reduceringen i 47:e minuten då man får en kontring på sig och missar i markeringen så ÖFK enkelt reducerar. Målet föregicks av att Nordin Gerzic fälls på mittplan, något som domaren bedömde som en filmning. En situation som startade kontringen då ÖSK fokuserade på domarinsatsen i efterspelet till fällningen/filmningen istället för spelet. Stor irritation på domaren, men man skulle få "payback" senare.
   Firma Sköld/Gerzic var inte färdiga för aftonen för i 63:e minuten knackar Sköld tillbaka en boll från en position i straffområdet till en framstormande Gerzic som med en sträckt vrist sätter bollen snyggt nere i stolproten på "buteljhöjd".  Keita i målet sträcker sig förgäves och skadar sig i samma sekvens så ÖFK blev tvingade till ett målvaktsbyte. ÖSK försöker sätta press på den nya målvakten men bortalaget reder ut anstormningen och satsar sedan på att få in en kvittering. Vilket de får. I 82:a trycker de in kvitteringen från nära håll men hemmalaget signalerar för offside och domaren flöjtar för mål. Efter en stunds konfererande med assisterande domare och lagkaptenerna döms målet bort och ÖSK fick därmed sista ordet gentemot domaren som varit allt annat än hemmadomare fram till 82:a minuten. Payback!!
   Sköld gör ett mål och får en assist och kämpar mot den östersundska övermakten, Nordin leder laget och är nästintill felfri precis som Viktor Tranberg i mittlåset där Sebastian Ring växt flera klasser och tar verkligen chansen nu när han får den.
   För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar