fredag 17 februari 2017

Silliest season i Sports historia

   Förra årets spelartrupp i ÖSK jämfört med den för 2017 är två helt olika trupper. Räknade efter i bloggens inlägg där spelarnas insatser 2016 betygsattes, kolla här  och det är inte samma lag på långa vägar. Tio spelare saknas där flera tongivande lämnat föreningen antingen i somras eller under vintern.
Tittar man på de två olika lagen som genomfört försäsongslägret i Portugal finns det enorma skillnader då nästan allt helt lag lämnat ur förra årets trupp och ÖSK har förstärkt med två etablerade namn, flera junior och ungdomskontrakterade spelare. Dessutom finns flera spelare som kom i somras så det var ett helt nytt Sport som landade i Portugals försommarklimat. Om bloggen räknar rätt så är det bara 10 spelare som varit med de båda senaste gångerna i södra Europa. Om dessa tio kommer att räcka till som traditionsbärare och ryggrad i årets ÖSK återstår att se då vi nu går in i årets cupspel.  I alla fall kommer Oscar Jansson att stå för det taktfasta dunket på lådan i omklädningsrummet och Haginge fortsätta vara föreningens mysfarbror.
Kubanerna i högform Foto: ÅJ
   Just att Haginge fått ett förnyat förtroende är en överraskning med flera skadedrabbade säsonger och mycket svårt att hålla en plats i laget. Björnquist fick inget nytt kontrakt efter att han varit lagets ordinarie ytterback i flera säsonger. För oss utomstående är väl det faktum att han inte fick nytt kontrakt förvånande, att man inte förnyade Mobergs kontrakt är en bomb i samma klass. Speciellt som föreningen nu verkar få problem med att fylla hans plats i truppen med en ny mittback av hans kaliber. Men som utomstående har man inte kännedom om alla turer inom ekonomi, Bosmanfall och  personligheter i gruppen som skall svetsas samman till en fungerande enhet.
  Flera bedömare tycker att laget och truppen är jämnare än på många år men samtidigt saknas den där spetsen, det där lilla extra som Astrit Ajdarevic stått för. Bloggen hoppas innerligt att föreningen med Sköldmark i spetsen hittar en topp som kan leverera minst 10 mål, för det saknas för att ÖSK skall kunna bli i ett lag för toppen av allsvenskan. En striker har laget saknat i många år även om Pode och Kamara var heta som strykjärn hösten 2014. Kanske nye Mbombo kan bi lösningen på dilemmat, men ännu har han inte visat något.
   Men nu är ju inte transferfönstret stängt än och möjligheter att hitta nya spelare till truppen finns i ytterligare en och en halv månad. Men att laget saknar två så viktig pusselbitar som en mittback och en etablerad topp så nära tävlingssäsongen känns inte speciellt stabilt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar