lördag 5 augusti 2017

Elfsborg

Supporterklubben från Sjuhärad
   Svartvitt har varit på kryss på västkusten. Oavgjorda bortamatcher mot Änglarna och Häcken gör att de svartvita drygar ut avståndet till lagen i botten av allsvenskan. Efter en poäng- och spelmässigt bra sommar går nu Sport in i hösten som av tradition brukar vara lagets styrka. Skador oroar något, men dugliga ersättare kliver fram och visar vilja och kunnande som senast när Arvid Brorson gick in och ersatte vadskadade Almebäck på ett alldeles utomordentligt sätt. Kul att en ung spelare äntligen fick chansen och han tog den.
   Isaac Boye är senaste nytt på transferfronten i svartvitt. Kan han bli svaret på bloggens längtansfulla blickar mot en vass toppforward som är runt en och nittio, som kan bli ett komplement till ÖSKs raka spel efter marken och ge laget fler alternativ i anfallsspelet. Dessutom kan den spelaren avlasta Igboananike vilket skulle ge honom lite mer utrymme. Att både Kennedy och Boye är från Nigeria inger förhoppningar och ger intrycket att föreningen har en strategi och tanke med sina värvningar. Risken annars att Örebrolaget blir en främlingskoloni utan möjlighet till kommunikation och samspel
   Elfsborg förlorade snöpligt förra årets match efter en nick av Erik Moberg i matchens 95:e minut. I år har laget en mindre lyckad säsong utifrån föreningens ambitionsnivå. Elfsborg och ÖSK är annars två lag som liknar varandra på många sätt och tar ut varandra spelmässigt när de möts. Båda plastlag med possesionspel, små kvicka killar i laget och snabbt kortpassningsspel, hellre djupledsspel än inlägg. Skäms inte för att spela bakåt och i sidled istället för en chansboll framåt. ÖSK har dessutom revansch att utkräva från vårens storförlust i Knalleland.

Nöjd svägerska från Borås
Släkten är värst heter det och Daniel Gustafsson lämnade svartvitt under förra säsongen för Boråslaget till mångas förvåning och Daniel har fortsatt ösa in mål och bloggen hoppas att han gör ett uppehåll från den vanan i dag. Bloggen har också en släktfejd i dagens fight då den fotbollsintresserade svägerskan från Borås är på besök. Hon är nöjd med en poäng medan bloggen är missnöjd med dagens poängskörd. Vad Daniel Gustavsson anbelangar så har han setts bättre, betydligt bättre.
    Ett öppningsmål av Johan Mårtensson i nionde minuten, som kämpar in årets andra balja för egen del, gav förhoppningar om en ny storseger på hemmaplan. Detta i en match som aldrig fick någon karaktär. Spelet böljade fram och tillbaka och chanser och halvchanser avlöste varandra för båda lagen under nittiotre minuter. ÖSK fick en psykologiskt viktig straff i 45 minuten av första halvlek som Besara satte säkert i nät och svartvitt gick till halvtidsvila med en säker 2-0 ledning. Trots ledning borde ÖSK fått en hårtork av tränare Axén för spelet stämde inte och det slarvades för mycket i spel och passningar. Oskärpa helt enkelt. Bloggen ställer krav på hemmalaget, men som andra halvlek utvecklade sig blev det orsaken till ÖSks poängtapp. Elfsborg knaprade ifatt genom ett straffmål och ett skott inifrån boxen som inte Måljansson lyckades parera. Däremot räddade samme Jansson poängen åt svartvitt i 92:a minuten med en härlig enhandsräddning.
   Några svartvita börjar i andra halvlek att ragga frisparkar och visar prov på dåligt humör istället för att visa konstruktivitet och framåtanda. Även detta var nära att bli förödande för poängskörden idag.
   Unge Arvid Brorsson spelade rutinerat och lugnt som om han spelat i allsvenskan i tio år, istället är det hans andra match från start. Blir svårt att ställa över honom i framtiden. Oscar Jansson gör några härliga matchavgörande räddningar och Johan Mårtensson kämpar föredömligt.

 För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar