måndag 21 augusti 2017

Hammarby IF i stan

   Bajen på Behrn. En festlig historia i grönt och vitt med mängder av tillresta söderbröder som tömt
Den gröne jägaren för att resa till Örebro. Storpublik på ett dugregnigt Behrn. Bajen har redan vunnit en titel den här säsongen. Hammarby vann Silly season överlägset. Fjolårssegraren Örebro Sportklubb orkade bara med två förvärv och tre som lämnade i år medan Hammarby gick bananer och nästan värvade ett helt nytt lag. Totalt femton spelare ut eller in i föreningen. Med svenske landslagsspelaren Muamer Tankovic tillsammans med en norsk talangen Svenssen i spetsen för det nyvärvade Bajen kommer laget till kexhuvudstaden. Ett intressant mittenmöte där hemmalaget har två poäng tillgodo i tabellen på södermalmslaget som har revansch att utkräva efter förra årets snöpliga poängtapp.
Arvid Brorsson fotbollshungrig kille från "orten"
  ÖSK har spelat lite för många oavgjorda fighter för att ligga riktigt bra till för en topplaceringen i allsvenskan men trots allt har hemmalaget både medaljplats och europaspel inom räckhåll. Då skall vi heller inte glömma den trista vårsäsongen där ÖSK låg i tabellens bottenträsk och spelade helt utan självförtroende och pondus. Allsvenskan är jämnare än på länge om man undantar di himmelsblå.
   Petteri Forsell och Isac Boye är nya i hemmalaget och vi har ännu att se om dessa lirare är en förstärkning i truppen. Konkurrensen i försvaret har också skärpts med unge Brorsson som en ung cool lirare med en målmedveten fotbollssatsning. Bloggen undrar faktiskt om rutinerade försvararna Almebäck och Lorentzon är tillbaka från skador och verkligen tar en plats i startelvan.
   Inför matchen meddelar ÖSK och Axén att samarbetet avbryts efter den här säsongen och bloggen hoppas att detta inte påverkar lagets prestation för mycket under resten av hösten. En ny tränare är klar till 99% enligt vd Åström. Bloggen hoppas på Hova-bördige Olof Mellberg med släkt i Örebro. Han gör ett fantastiskt jobb med pojkarna i Bromma så varför inte ÖSK, trots att han spelat i Degerfors. Dessutom är Mellberg kompis med Ibra som har Lindesbergskopplingar.... Ett annat namn som skulle ge kontinuitet och förnyelse på samma gång är naturligtvis Axel Kjäll. Han skulle kunna vara redo för att ta hand om laget på egen hand. Blir mer analys då och kanske inte så mycket känslor. Men kanske ett lite osäkert kort i det läget som Sport befinner sig.
   Matchen var aldrig riktigt spännande då Hammarby tog tag i taktpinnen direkt och spelade ut ÖSK med hög press och aggressivt spel som resulterade i ledningsmål på hörna redan i åttonde minuten för Bajen.
   Sport är på tok för svaga i luftspelet och på fasta situationer. Det blir en ilsket röd pingisboll i den interna statistiken i morgon på träningen. Svartvitt tilläts jämna ut spelet efter första kvarten och vaskade fram en ormdödare strax utanför stolproten av Besara. Det tillsammans med ytterligare två halvchanser i andra halvlek var vad laget åstadkom på nittofyra minuter. På tok för dåligt för ett lag med ambitioner i allsvenskan. Det såg ut som om hemmalaget var fyllda av respekt för nollåttorna precis som hemma mot blåränderna från huvudstaden i våras. ÖSK spelade trögt och fantasilöst och vågade sig varken in i närkamper eller upp i höjddueller.
   I andra pressade ÖSK på men det var nog mest en synvilla för Hammarby kontrade blixtsnabbt två gånger, första efter en försvarsmiss av mittförsvaret i Sport. ÖSK gjorde en kraftansträngning efter andra baklängesmålet men resultatet blev bara ytterligare ett mål i baken på kontring.
   Bäste Örebroare var Jiloan Hamad som styrde Hammarbys kontringsspel med speed och fältherreblick. I ÖSK var Nordin överlägset bäste, men tyvärr alldeles för ensam. Arvid Brorsson, Michael Omoh och Kennedy Igboanananike glimtade till, men det räcker inte för ett godkänt betyg. I övrigt tungt och trögt, tafatt och räddhågset bland de svartvita lirarna.
Publiken gick hem besvikna och kände vibbarna från i våras. Till och med Kubanerna blev utklassade på hemmaplan av grönvita bajare. Hoppa sport studsar tillbaka redan i nästa omgång, så vi kan få en trevlig höst på Behrn.

För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar