torsdag 3 augusti 2017

Era Fäder. Var är de? Och profeterna. Lever de kvar för evigt?


Om du behöver få ett svar på existentiella frågor. Frågor om varför du är som du är eller möjligtvis gåtor från din egen barndom som andra har svar på, vad gör du då? Går du med i en kyrka eller blir medlem i en sekt? Du kanske går på yoga eller börjar att meditera, men få gör som Thomas, huvudpersonen i Dave Eggers bok
Era fäder. Var är de? Och profeterna. Lever de kvar för evigt.
   Den vilsna unga huvudpersonen Thomas kidnappar människor som han tror har svaret på de frågor han har om sin egen korta levnad. De människor han kidnappar representerar olika stadier av hans liv, olika känslor och besvikelser från hans barndom och ungdom.
Han har naturligtvis övertaget men de kidnappade människorna är duktiga på att sig in i hans huvud igen och Thomas får än en gång allt svårare att stå emot.
Kidnappningsdrama
   Kärlek , uppskattning och uppmärksamhet är basala känslor som Thomas saknat under sin uppväxt och försöker nu få rätsida på dessa och försöker få fram någon ansvarig för sina känslomässiga brister. Kidnappningen blir som en skärseld för hans olika kidnappningsoffer och ett försök till en personlig upprättelse för allt som blivit fel i hans ungdom, i samhället och i världen. 
   En bok att relatera till av Eggers som betraktas som en kultförfattare i USA. Många unga och äldre söker svaren på frågor av existentiell karaktär och om livets mening. Här är inte Eggers den första men heller inte siste författaren att skriva en bok på temat. Sättet han angriper frågan och sättet han skriver känns nytt och fräscht. Bokens upplägg får bloggen att läsa den på väldigt kort tid. Där hela tiden något nytt händer på varje sida och i varje kapitel. Sen tror bloggen att Eggers kunde gjort mer av boken med det upplägget som boken har.
   Boken får 7 Markaskogar i betyg av tio möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar