söndag 3 november 2013

Monica Z

    Varför hade hon så svårt att hitta "Dessa fantastiska män som vet hur man angör en brygga"? Varför hade hon så lätt att ta till flaskan, att hamna i "Trubbel". Monica Z är en mer sorgsen film än jag hade förväntat mig
Edda Magnasson i rollen som Monica Zetterlund, dominerar den här filmen från början till slut. Kjell Bergkvist sticker upp några gånger i sitt kritiserade porträtt av den missunnsamma fadern. I övrigt känns filmen befolkad av statister från Stureplan och porträttlikheten med originalkaraktärerna känns pinsam och vid ett par tillfällen fylls biosalongen av fniss och garv som nog inte filmmakarna tänkt sig.
Det verkar som Stockholms second-hand affärer tömts på tidstypiska möbler och kläder för igenkänningsfaktorn för oss som var med på sextiotalet är hög.
Trots allt gillar jag filmen då den i sin tafflighet räddas av Edda, läckra furumöbler eller en spännande mockatröja. Den sorgsenhet som filmen förmedlar får oss att känna sympati med Monica i Eddas porträtt. Jag tror ibland att Edda är en rutinerad skådespelare inte den debutant som hon i själva verket är.

Filmen får 5 Markaskogar av 10 möjliga, i betygInga kommentarer:

Skicka en kommentar