måndag 11 april 2016

Dax igen

   Man kan se på fotboll ur olika synvinklar.  Idag var det dags för den södra synvinkeln. I många år har jag antagit den västra och i premiären satt jag på norra. Långt tillbaka stod jag på östras träläktare, gungade och frös. Tog emot långskott som missade målramen med tio meter eller mer. Men nu var det dags för Jönköpings södra sedda från just söder. Det är glest på Behrns läktaren idag och jag sitter på gubbhyllan där kommentarerna är lika tvära som kepsarna.
Gubbhyllan söder. Foto: ÅJgg till bildtext

   Inledningen på matchen är trevande och efter en kvart tar ändå Kamara och skapar en första chans ur i princip tomma intet. Han hinner före målvakt och vrickar bollen i stolpen. Det går ett sus genom publiken och det susar till igen någon minut senare när Crespo själv rammar den andra stolpen med mellangärdet.
I den 22 minuten bredsidar Astrit bollen i bortre krysset med stödjebenet. Snyggt och prydligt på tillbakaspel från Crespo. Minuten senare är Astrit millimeter från att göra om samma sak och det verkar som ÖSK tagit tag i matchen. Även Kalle Holmberg skapar två hyggliga målchanser under det att J södra mera sällan sticker upp. Halvlek får ytterligare ett mål men Almebäcks balja får linjemannen att lyfta flaggan helt korrekt.
   Andra halvlek blir en avslagen historia som tappar ännu mer fart när J södras målis måste gå ut på grund av skada. Lite liv blir det ändå när Jönköping byter in anfallaren Ogubu och vi får vara glada att han suttit på bänken i början av matchen. Han håller förtjänstfullt i bollen och smålänningarna kan fylla på med mer folk och ytterligare byten gör att de kan skapa ett visst tryck i slutfasen av matchen.
Jönköpings forcering ger ÖSKs Daniel Gustafsson ett maffigt kontringsläge då han sprintar ifrån hela Småland från mittlinjen och bredsidar in dagens andra mål för sport i 93:e minuten. Minuten senare sågar sig Ogubu genom försvaret och serverar Thelin på silverfat som reducerar men den närkingska segern är ohotad.

Bästa allsvenska starten på flera år är ett faktum men det finns fortfarande mycket att förbättra både som lag och i de individuella prestationerna i årets ÖSK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar