söndag 3 april 2016

Fotbollspremiär


  Så äntligen var kulan i luften. Stockholms järnkaminer kom på besök till Behrn arena. Lite lätt berusade, lite lätt i oordning men så otroligt röststarka och lidelsefulla för sitt Djurgården.
I Örebro var förhoppningarna stora på premiären då man varit obesegrade på försäsongen och nyförvärven var de önskade.
   Det man nog i farten glömt är att alla andra lag också gjort nyförvärv och förändringar, men hemmablindheten och förhoppningarna visste inga gränser innan premiären. De lokala media och föreningen självt har med gemensamma krafter piskat upp stämningen och optimismen var så stor att örebroarna gått man ur huse för att titta på premiären på plats. Hela 11000 på läktarna där tretusen tillresta kaminer skapade stämning.
   Tretusen röststarka djurgårdare höll hov på Behrn arena och gav inte de unga kubanerna minsta chans. Från min plats vid mittlinjen en bit upp på läktaren hördes inget alls från ÖSK-klacken under hela matchen. Klar seger till Djurgården.
Det som kubanerna gjort som årets första tifo är en fantastisk hyllning till målvaktslegendaren Anders Karlsson. Fantastiskt fint gjort.
Anders Karlssontifo  Foto: Per-Åke Sörman

   ÖSK spelar alltid österut i första halvlek och så länge Martin Broberg var på plan tilläts ÖSK hålla i bollen på Djurgårdens planhalva. Med en lårskada tvingades Broberg ut efter dryga kvarten och i 24 minuten kom första Djurgårdsmålet på en fast situation. Efter det hade Djurgården hand om taktpinnen. Närmast var Kalle Holmberg i andra med ett skott i ribbans överkant. I övrigt ingen vass målchans för sportklubben på hela matchen
Djurgården utökade på en ny fast situation tidigt i andra halvlek då en av Djurgårdens långa nickstarka mittbackar gjorde 2-0.
   I luftrummet dominerade bortalaget och när jag tittar igenom laget är det bara två backar och en mittfältare i ÖSK som vinner nickdueller.  Den offensiva delen av laget går mest och alibihoppar vid luftduellerna.
   Nej,  snabbare spel längs marken krävs, för idag hade Djurgårdstränaren Per Olsson läst sönder ÖSK på ett mycket bra sätt. ÖSK trycktes ihop och fick inget djup i spelet, tydligast blev det då Nordin och Ajdarevic många gånger stod och trängdes på samma kvadratmeter. Spelförare blev många gånger mittbackarna, vilket sällan är bra. Ytterbackarna kom inte sedvanligt fram i korridorerna på kanterna och Crespo hölls centralt i strama tyglar av både en och två djurgårdare.
Men det är 29 omgångar kvar och många poäng att spela om. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Heja Sport!

Matchen får 2 Markaskogar i betyg av tio möjliga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar